Tyréns · Publicerad 30 maj 2019

Är du redo att driva utvecklingen av ett av Tyréns viktigaste fokusområden - IT Architecture & Support Systems? Vill du arbeta nära koncernledningen med direkt ansvar för IT-utveckling, strategiska systemval och implementering? Då är vi nyfikna på dig! Tag chansen att bli en del av branschens snabbast växande företag och en av Sveriges Bästa Arbetsplatser. Tillsammans med kollegor, kunder och partners skapar Tyréns hållbara lösningar inom stadsutveckling och infrastruktur.

Om tjänsten

Tyréns ser digitaliseringen som en av de starkaste och viktigaste möjliggörarna för utveckling. Företagets samlade innovationskraft och höga ambition om tillväxt ställer krav på lösningar och teknologi i framkant. I rollen som Group IT Strategy & Transformation Manager ansvarar du för strategisk design av IT arkitektur och systemplattform inklusive val av övergripande struktur för verksamheterna i Sverige, Storbritannien, Danmark och Baltikum. I nära samarbete och dialog med respektive landschef, coachar och stöttar du de olika affärsenheternas implementationer.

I rollen ingår bland annat att:
  • I nära samarbete med koncernledningen och övriga ledande funktioner driva den strategiska IT-utvecklingen i linje med företagets digitaliseringsagenda
  • Äga och upprätthålla det strategiska fokusområdet IT-arkitektur för Group-IT samt Business Support Systems
  • Identifiera och driva business case
  • Säkerställa att den bäst anpassade lösningen för respektive verksamhet tas fram
  • Stötta verksamheten i respektive land i strategiska val och implementering
Du är placerad på huvudkontoret vid Slussen i Stockholm och har en tät dialog och kontakt med övriga Tyréns-kontor. I tjänsten ingår regelbundna resor i Sverige och i länder där Tyréns har verksamhet. Tjänsten är en heltidstjänst och du rapporterar till koncernchefen.

Är det här du?

Till rollen som Group IT Strategy & Transformation Manager söker vi dig som har minst sju års erfarenhet av att leda omfattande förändrings- och utvecklingsprojekt eller projekt med fokus på digitalisering och IT. Du har flerårig erfarenhet av design av IT arkitektur, data och systemstruktur, företrädesvis på koncernnivå. Vi tror även att du genom tidigare roller skaffat dig förståelse för outsourcingaffärer och större upphandlingar, till exempel som beställare eller leverantör.

Du har en god förståelse för konsultaffären och är van vid att arbeta i en internationell kontext. Du arbetar troligen, eller har tidigare verkat i roller inom konsultsfären, IT-management eller liknande.

Med stor sannolikhet har du också en akademisk utbildning inom ett för tjänsten relevant område samt mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Tyréns är ett värderingsstyrt företag där arbetet präglas av öppenhet, nyfikenhet och samspel. Det är viktigt att detta är något som beskriver även dig. Du är en utvecklingsorienterad, affärsmässig förändringsledare med stort intresse för både verksamhet och strategi. Vidare har du lätt för att bygga nätverk och är en relationsskapare med genomslagskraft i din kommunikation.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Tyréns med Level Executive. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Carolina Eskengren på 08-120 50 427. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Tyréns är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad och koncernen är även etablerad i Storbrittanien, Danmark och Baltikum. I samspel med kunder och partners skapar man hållbara lösningar inom samhällsbyggnad. Tyréns har ca 2 800 medarbetare och är under kraftig tillväxt baserat på en tydlig strategisk satsning att vara marknadsledande vad gäller innovation, medarbetare, kompetens och kundvärde. Tyréns är stiftelseägt med en dynamisk ägarmodell där hela det finansiella överskottet från verksamheten återinvesteras i forskning och utveckling inom samhällsbyggnadsområdet samt i strategiska satsningar. Tyréns drivs av nyfikenhet och har ett nära samarbete med universitet och högskolor. För mer information besök www.tyrens.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
24 jan 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler jobb från Tyréns tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga