UNICEF Sverige · Publicerad 6 okt

UNICEF Sverige söker en proaktiv detektiv med

fokus på att hjälpa verksamheten att omvandla stora mängder data till affärsnytta. Är du en analytisk strateg med affärssinne och resultatdriv samt anser dig ha förmågan att se sammanhang och förstå hur saker påverkar varandra? Då vill vi att du söker tjänsten som CRM-analytiker hos oss.

Din roll

Du har en roll som knyter ihop data från olika delar av verksamheten likväl som externt för att skapa givarinsikter. Proaktivt analyserar du och tittar på trender för alla affärer, för alla avdelningar, men främst för privata givare. Du förväntas stötta organisationen både med operativa arbetsinsatser samt kompetensutveckla affärsansvariga så att hela organisationen blir bättre på analys och givarinsikt. Du jobbar nära affärsansvariga, produktägaren för unicef.se, vår affärsutvecklare samt databasadministratör för att få ihop hela bilden av givarna.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Du ska analysera och rapportera intäktsrelaterad data och data kring beteenden från flera system för att kunna göra bedömningar av trender och lönsamhet inom och mellan givarsegment. Dina analyser blir viktiga underlag för våra beslutsfattare.
  • Du ska också arbeta med extern data och trender för att visa på potentiella intäktsmöjligheter och intressanta målgrupper samt göra en del research.
  • Du stöttar affärsansvariga i att utvärdera och utforma tester samt att analysera testresultat.
  • Du bygger rapporter och dashboards, självständigt och i samarbete med exempelvis produktansvarig, på befintlig data för att tillgodose nya behov och du visualiserar samband som är agerbara.
Om dig

För att lyckas i rollen tror vi att du har erfarenhet av att jobba med SQL för att extrahera och analysera data. Du har också erfarenhet av moderna analysverktyg som t ex Python, R och SPSS. Vidare har du en statistisk kompetens och är van att arbeta med t ex regressionsmodeller, a/b-tester och signifikanstestning. Det är meriterande om du har utvecklat med BI-verktyg, QlikView och/eller Qlik Sense. Det är av vikt att du har mycket god förmåga att kommunicera muntligen och skriftligen både på svenska och engelska.

Vi söker dig som har en högskoleutbildning, gärna som civilingenjör, civilekonom eller systemvetare. Du har vidare 3-5 års arbetslivserfarenhet av analys som beslutsstöd, gärna från ett företag med stor kundbas och kundklubbar där e-handel varit i fokus.

Om UNICEF

"
Det finns de som tror att det är omöjligt att förändra världen. Vi vet att det går och vi vet hur man gör. Över hela världen kämpar vi i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar för att varenda unge ska få den barndom som de har rätt till. Barnkonventionen styr vårt arbete.”

UNICEF (the United Nations Children's Fund) är Sveriges ledande barnrättsorganisation och arbetar på uppdrag av FN för att förverkliga barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund kämpar vi i över 190 länder och territorier för alla barns rätt till överlevnad, trygghet, utveckling och inflytande. Vår uppgift är att bilda opinion, påverka politiker och samla in pengar för att kunna skapa en bättre värld för barnen. Läs mer på www.unicef.se

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Annika Bagge på annika.bagge@wise.se eller 070-349 35 51. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 6 november Vi ber dig ansöka via www.wise.se, vi tar inte emot ansökningar via mail. Vänligen notera att utdrag från belastningsregistret kommer att begäras för slutkandidaterna. Tjänsten är placerad i Stockholm.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
6 nov
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Systemanalytiker
Rekryteringen hanteras av
Wise Professionals AB

Inga fler liknande jobb tillgängliga