Univar Solutions · Publicerad Igår 08:26

Brinner du för försäljning och att skapa värdefulla avtal? Ha du drivet och tyngden för att tala med viktiga och stora kunder på alla de nivåer som krävs? Vi söker dig som vill öka vår omsättning inom affärsområdet Industri, och se till att vi växer på befintliga men även nya kunder. Detta är en roll där du får mycket eget ansvar, men med vår starka och framgångsrika organisation som stöd!

Univar Solutions gör nu en stor expansion i de fyra nordiska länderna, där man växer med ca 15 personer och nya digitala plattformar. Detta för att expandera ytterligare från en redan ledande marknadsposition. Denna position är en av dessa nya viktiga funktioner!

Lokalisering: Stockholmsregionen, i hemmakontor eller på vårt Stockholmskontor

Din roll
I rollen som Key Account Manager för området Industri, är du nyckelpersonen som får oss att växa på kunder inom exempelvis Vindkraft, Vattenkraft och Gruvindustrin. Kunderna du kommer att ansvara för har ofta stora och komplexa bolagsstrukturer, men också en otroligt stark köpkraft med stora volymer.

Du fördelar din tid på att hantera befintliga kunder vi önskar växa på, samt finna ny mark och bearbeta kunder vi önskar komma in på. De produkter du hanterar är premiumprodukter inom smörjmedel från Shell som är världens största märke inom detta segment, och där vi har ensamrätt som distributör.

En av dina viktigaste uppgifter är att förstå kundernas behov, gärna innan de vet om dem själva och kunna påvisa varför de just ska välja våra produkter. Dialogerna du för är på många olika nivåer hos våra kunder, där du exempelvis ena dagen har strategiska samtal med inköpsavdelningen och andra dagen produktfrågor med underhållschefer ute i verksamheten.

Några av dina centrala uppgifter:
  • Aktivt jobba med din pipeline och se till att den är fylld med affärsmöjligheter.
  • Planera och boka in dina kundbesök utifrån dina satta kundplaner.
  • Driva intern kommunikation för att kunderna ska få den service som behövs. Exempelvis kontakt med tekniker, inköp, produktchefer, transportavdelning.
  • Implementera vunna avtal och se till att våra kunder avropar våra produkter.
  • Dina flesta kunder har sina huvudkontor runt Stockholmsregionen, men ditt område är något större varpå resande ingår i rollen.

Vem är du?

För att lyckas i denna roll har du en relevant eftergymnasial utbildning eller en arbetslivserfarenhet som väger upp. Du har även erfarenhet av att driva försäljning inom komplexa bolagsstrukturer där beslutsfattarna är många.

Vi kommer ge dig den kunskap som behövs kring våra produkter och affärsområdet, du kommer få en gedigen introduktion och vi kommer välkomna dig in i teamet på bästa sätt! Vad du dock behöver ha med dig är de rätta personliga egenskaperna och en stark ambition.

För att lyckas i rollen är du en stark initiativtagare som tar ansvar för dina affärer och älskar att skapa resultat. Du har en fantastisk förmåga att skapa goda relationer såväl internt som externt och du är systematisk i ditt tillvägagångsätt. Du kan det där med att kommunicera och när du talar så får du med dig andra.

Du är flytande i svenska och engelska, och det är stort plus om du har ett intresse och erfarenhet från teknik och industrin.

Om Univar Solutions
Univar Solutions har cirka 10 000 anställda över hela världen. I Norden är vi en ledande specialist inom distribution av kemikalier, tillsatser, ingredienser och smörjmedel. En position uppnådd av en stark företagskultur med fokus på kvalitet, miljö, säkerhet och att vara ledande när det gäller att hitta innovativa lösningar för våra kunder. Ingen annan leverantör i Norden erbjuder ett bredare produktsortiment än Univar Solution Nordic. Hos oss får du möjligheten att arbeta inom en internationell organisation med tätt samarbete som bidrar till en god team-känsla. Du får möjlighet att arbeta med ett starkt varumärke och högklassiga produkter där varje dag hos oss bjuder på nya utmaningar och möjligheter. För mer info om området Univar Lubricants gå in på https://univarlubricants.com/.

Ansökan
Ansök genom att klicka på "sök tjänst" och ladda upp ditt CV och personliga brev. Urval sker löpande, så sök redan idag! Sista ansökningsdag 21/3 2021. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

För frågor om rekryteringsprocessen eller tjänsten kontakta rekryteringskonsult Lina Friberg på lina.friberg@roirekrytering.se.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning

Inga fler liknande jobb tillgängliga