Universitetskanslersämbetet · Publicerad 31 aug

Vill du följa utvecklingen inom och sprida kunskap om högskolesektorn? Tycker du om att visa helheter och sammanhang samtidigt som du har ett intresse för detaljer?

Arbetsuppgifter

Som utredare med inriktning mot högskolans relation till arbetsmarknaden kommer du att ansvara för uppföljning och statistik om bland annat etableringen på arbetsmarknaden för högskoleutbildade. Du kommer även att ansvara för att utveckla och förvalta myndighetens arbete med prognoser för arbetsmarknadens behov av högskoleutbildade. Du deltar också i andra utrednings- och regeringsuppdrag som i första hand rör arbetsmarknadsrelaterade frågor, men även andra områden inom myndigheten. Utöver detta kan du ha ansvar för annan statistik som rör högskoleområdet.
Du tycker om arbetsuppgifter och uppdrag av olika karaktär och kan snabbt sätta dig in i nya områden och finna metoder för att utföra uppdragen. Du har också ett intresse för att utveckla presentationsformerna för statistik och analys. I din roll kan du vara projektledare i ett projekt och projektmedarbetare i ett annat.

Din profil

Vi söker dig som har akademisk examen. Du har flerårig erfarenhet av utredande arbete baserat på kvantitativa och kvalitativa data samt projektledning. Erfarenhet av arbete med arbetsmarknadsfrågor relaterade till utbildningssektorn och med prognoser är också meriterande. Datorvana och tidigare erfarenhet av att arbeta med Excel är ett krav och utbildning i statistik samt arbete med andra statistikprogram är meriterande. Du presenterar data och information på ett sakligt och tydligt sätt i både tal och skrift på svenska och engelska.
Som person har du en god analytisk förmåga, är flexibel och tycker om att samarbeta. Du har en god kommunikativ förmåga, är initiativtagande och självgående. Du är dessutom kreativ och gillar att hitta lösningar på problem. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev inklusive relevanta betyg, senast den 19 september 2018. Vi erbjuder tillsvidareanställningar med inledande sex månaders provanställning. För kompletterande information är du välkommen att kontakta avdelningschef Annika Pontén. Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Sofia Berlin Kolm (SACO) eller Annika Haglund (ST). Samtliga nås via myndighetens växel, tfn 08-563 085 00.

Om UKÄ

UKÄ är en statlig myndighet som har tre viktiga uppgifter. Vi granskar kvaliteten i högre utbildning och forskning. Vi arbetar med att följa upp och analysera utvecklingen och trender inom den svenska högskolan. Vi utövar juridisk tillsyn över alla universitet och högskolor.

Analysavdelningen består av cirka 20 medarbetare. Vi följer upp och analyserar utvecklingen inom den svenska högskolan. Vi ansvarar också för den officiella statistiken på högskoleområdet och för att granska lärosätenas resursutnyttjande. Utredare på avdelningen deltar även i myndighetsövergripande projekt.
+ Läs mer om jobbet