Verso Food Oy · Publicerad 30 sept 2019

Gazella rekryterar nu en driven redovisningsekonom till Verso Food Oy, ett snabbväxande bolag med fokus på vegetariska livsmedel. Som redovisningsekonom kommer du att ansvara för hela redovisningsflödet för Verso Food Oy, dvs allt ifrån löpande bokföring till ansvar för bokslut, revision och årsredovisning. Du kommer att vara en del av ett team som arbetar tillsammans med flertalet bolag i Kavli-koncernen, såväl svenska som utländska.

I rollen kommer att du att verka i en dynamisk och öppen miljö. För rätt person kommer tjänsten innebära utrymme för variation i arbetet och fokus på fortsatt personlig och yrkesmässiga utveckling. Verso Food har på kort tid etablerat sig som marknadsledare i Finland under varumärket Härkis med produkter baserade på bondbönan. Bolaget förvärvades under 2019 av Kavli Oy. I rollen rapporterar du till bolagets redovisningschef och kommer arbeta i en roll med många kontaktytor där ett stort fokus, förutom den löpande verksamheten, även kommer vara på att utveckla och effektivisera ekonomiprocesserna i en växande verksamhet.

Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning
  • Ansvara för den löpande redovisningen samt månads- och årsbokslut.
  • Sköta kund-/leverantörsreskontra.
  • Ansvara för moms- och skattedeklarationer, annan myndighetsrapportering samt årsredovisningen.
  • Genomföra diverse utredningsarbete inom redovisningen.
  • På ett välkommande och professionellt sätt vara kontaktperson för externa intressenter såsom revisorer och även fungera som ett stöd till den finska organisationen i redovisningsfrågor.
  • Aktivt delta i utveckling av befintliga rutiner och processer samt andra effektiviseringsprojekt inom ekonomifunktionen.

Erfarenhet

Till denna roll söker vi dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi samt har mellan 3-5 års erfarenhet av kvalificerat arbete med redovisning där du har haft ett självständigt ansvar för hela redovisningsflödet. Det är mycket meriterande om du tidigare har erfarenhet av ekonomisystemet M3 samt om du har erfarenhet av att arbeta med redovisning i ett producerande bolag. Vidare är du en van användare av Excel. Professionella färdigheter i finska och svenska är ett krav, såväl i tal som skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen ser vi gärna att du är initiativtagande, ödmjuk och lösningsorienterad. Du tycker om att växla mellan arbetsuppgifter och har inga problem att prioritera om i ditt arbete i en föränderlig miljö och trivs med att sätta dig in i nya frågor. Vidare är du trygg och självständig i din yrkesroll som redovisningsekonom och är en prestigelös person som både kan arbeta högt som lågt. Du uppskattar och bidrar även till ett gott lagarbete.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Om Verso Food Oy
Verso Food Oy bildades 2010 och har utvecklat en patenterad, unik teknologi, baserad på bondbönan, för att producera vegetariska maträtter som bl a kan ersätta köttfärs, andra köttprodukter och kyckling. Bondbönor odlas till skillnad från sojabönor och mycoprotein (quorn) lokalt i Norden, vilket är en klimatmässig fördel, och tillgången är stor. Bolaget har huvudkontor i Vanda, Finland. Verso omsatte ca 5,5 miljoner euro 2018. En ny produktionsanläggning har färdigställts i Kauhava och invigdes under våren 2019.

Om Kavli
Kavli AB omsätter 900 miljoner SEK och har ca 225 anställda i Sverige. Tillverkning sker vid deras anläggningar i Älvsjö och Eslöv. Företaget marknadsför varumärkena Kavli, Eriks såser och dressingar, Johnny's®, Hultbergs®, Västerviks senap®, Bärry®, Skyr™ Isländsk yoghurt, Tigeryoghurt, Bollnäsfil, Perstorp ättika, Planti®, Druvan® och Lyckans Ost® och Graveleijs®. Kavli Group ägs av en stiftelse vars syfte är att verksamhetens överskott ska gå till välgörande ändamål. Under år 2018 delades 138 miljoner kronor ut från Kavlifonden. Kavli tror på ett empatiskt ledarskap. Det empatiska ledarskapet bygger på tesen om att ledare med stark självinsikt och personlig mognad gör organisationer mer produktiva, välfungerande och harmoniska.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
22 nov 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga