Villeroy & Boch · Publicerad 16 nov

I rollen som HR Chef är du ansvarig för all HR-aktivitet för Villeroy & Boch nordiska verksamheter inklusive Baltikum. Du säkerställer att HR-processerna överensstämmer med såväl de nationella lagarna som Corporate policyer & processer inom regionen samt att HR-arbetet bedrivs i enlighet med de affärsbehov som finns. Vidare kommer du leda och utveckla HR-anställda inom regionen samt ha personalansvar för en mindre arbetsgrupp. Rollen innebär både operativt och strategiskt arbete.

Andra förekommande uppgifter:
  • Delta i och driva strategiska processer och projekt
  • Ansvara för utbildnings- och engagemangsprogram för chefer och anställda
  • Stötta chefer i deras beslutsprocess och utveckla deras ledarskapsförmåga
  • Koordinera, planera och genomföra prognos och budget för HR och personalrelaterade kostnader inom regionen
  • Driva förhandlingar enligt nationell lagstiftning med fackföreningar avseende organisatoriska och individuella frågor
  • Hantera traditionella HR-frågor såsom Compensation & Benefit, personalstatistik, ad hoc rapporter, talent management, rekrytering samt rehabiliteringsärenden
  • Personaladministration
Vem är du?

I grunden har du har en akademisk examen inom HR eller motsvarande. Du har också med framgång drivit HR-arbete i minst 7 år, gärna erfarenhet från internationell funktionellt styrt bolag. Dina kunskaper inom svensk arbetsrätt och förhandling är mycket goda på såväl organisatorisk som individuell nivå. Har du även kunskap om arbetsrätt i nordiska och baltiska länder är detta meriterande. Dina erfarenheter av förändringsarbete, affärsutveckling, talent management, Compensation & Benefits är goda. Du behöver också ha bra förståelse och intresse för ekonomiska samband och effekter på såväl operativ som strategisk nivå i HR-arbetet. Det är värdefullt om du har erfarenhet av att arbeta med personalkostadsbudget som omfattar flera länder. Vidare behärskar du svenska och engelska flytande i tal och skrift och är mycket van att hantera olika digitala verktyg i ditt dagliga arbete.

Din förståelse för kulturella skillnader är god och du anpassar din kommunikation efter situation och mottagare. Du är affärsdriven, strukturerad, en duktig kravställare, ansvarstagande och arbetar bra i såväl grupp som självständigt. Flexibilitet är viktigt och du kan snabbt växla mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter. Sist men inte minst har du en erkänt hög integritet i HR- och ledningsgruppsarbete.

Om Villeroy & Boch

Villeroy & Boch Gustavsberg AB är en av Skandinaviens ledande producenter av badrumsprodukter. I koncernen ingår varumärkena Gustavsberg, Villeroy & Boch och Vatette. Divisionen Bad & Wellness har fokus på alla produkter inom badrummet, t ex WC, tvättställ, blandare, badrumsmöbler, badkar och massagebadkar och divisionen Tableware har ett brett sortiment med allt för det dukade bordet. Gustavsbergsgruppen har i dag omkring 450 medarbetare och omsätter ca 1 miljard SEK. Företaget är ett helägt dotterbolag till den tyska koncernen Villeroy & Boch AG och tillhör därmed en av Europas största producenter av badrumsinredningar och kvalitetsporslin. Gustavsberg har en lång tradition - porslinstillverkningen startade år 1825 - och företagets kran- och WC-modeller tillverkas i Sverige. Filosofin har sedan starten varit hög kvalitet, god formgivning, tidlös design och innovativa lösningar. Företaget satsar stort på vattenbesparing och miljöarbete.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi vet att framgångsrika företag byggs av ambitiösa människor. Människors drivkrafter, ambitioner och sammanhanget de hamnar i avgör vad de kan åstadkomma. Poolia hjälper varje år tusentals människor att göra karriär genom våra rekryterings- och uthyrningsuppdrag, både till privata företag och verksamheter inom den offentliga sektorn. Vi lägger dagligen upp både nya jobb och tips till dig som arbetssökande - gå in på poolia.se och sök jobb inom Administration, Ekonomi, HR och Lön, Sälj och Marknad, Life Science, IT, Engineering, Offentlig marknad och Executive Search.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
7 dec
Ort
Utland
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Kontakt
Mejla Margot Estlander
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga