Vindex AB · Publicerad Igår 10:09

Till ledande nordisk koncern sökes nu en Group Financial Manager för en rekrytering
För kunds räkning söker nu Vindex en Group Financial Manager för en fast tjänst. Du kommer att anställas direkt av kunden men Vindex sköter hela rekryteringsprocessen. Rollen innebär ansvar för rapportering av finansiell information enligt interna externa krav samt utveckla, förvalta och säkerställa rutinerna kring det. Du rapporterar till CFO.

Placering: Stockholm

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Ansvarig för koncernredovisning i enlighet med IFRS
 • Upprättande av externa hel- och delårsrapporter
 • Ansvarig för koncernens övergripande skattehantering
 • Likviditetsrapportering och likviditetsprognoser
 • Ansvarig för månadsvis intern rapportering av konsoliderad finansiell information
 • Ansvarig för leasinghantering
 • Kvalitetssäkra och utveckla de befintliga finansiella processerna
Vi söker dig som har arbetat med koncernredovisning i minst 5-10 år och har följaktligen djupa och gedigna kunskaper i hela processen. Du har god erfarenhet av att självständigt ansvara för ovan beskrivna arbetsuppgifter och har ett starkt intresse för koncernredovisning. Vi ser gärna att du är en driven och ansvarstagande person som alltid levererar med hög kvalitet. Du är enormt noggrann och minutiös i ditt arbetssätt och trivs med att arbeta självständigt. För att vara aktuell för denna tjänst som Group Financial Manager bör du uppfylla följande krav:

Kvalifikationer
 • Civilekonomexamen eller motsvarande
 • Gedigen och mångårig erfarenhet av koncernredovisning, ca 5-10 år
 • Internationell erfarenhet erfordras
 • Mycket goda kunskaper i IFRS
 • Gedigen erfarenhet av arbete i koncernkonsolideringssystem
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
Vid intresse, sänd gärna omgående din CV i word-format till oss på Vindex och ange ref MBKCR273. Vid eventuella frågor kring rollen, kontakta gärna Mikaela Bohman.

Vindex är en rekryteringsbyrå som arbetar med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som koncernredovisningsekonom? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vindex grundades 2006 och vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister.

Samtliga av oss på jobbar på Vindex har bakgrund i ekonomi, både akademiskt och praktiskt. Detta innefattar mångårig erfarenhet i roller som exempelvis CFO, redovisningschef, controller eller revisor. Med denna erfarenhet och kompetens medföljer en förståelse för de roller vi tillsätter, vilket underlättar i kommunikation med kunder och gör att vi enklare kan förstå vilken typ av kompetens som efterfrågas. Vi talar helt enkelt samma språk som våra kunder och kan därigenom lösa varje unikt behov på ett snabbt och bra sätt.

Vårt arbete handlar om att hitta rätt person till rätt miljö och vi är oerhört måna om att både kunden och konsulten/kandidaten ska tycka att det blev en bra matchning i alla aspekter och även uppleva vårt bidrag under processen som positivt. Vi brinner för att hitta rätt ny utmaning för våra konsulter/kandidater i lika hög utsträckning som vi snabbt och effektivt vill hjälpa våra kunder att lösa sina resursbehov. Detta kräver lyhördhet, förståelse för personer och en genuin vilja att hitta rätt plats för varje person - en vilja som är mycket stark hos oss som arbetar på Vindex.

Mer om oss på Vindex AB
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
27 aug 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Ekonomichef
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga