Vindex AB · Publicerad 4 sept 2019

Redovisningschef till Arriva Sverige
Vindex söker för Arriva Sveriges räkning en ny Redovisningschef. I Sverige hjälper Arriva cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar de moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att de gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka
Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik - Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för Arriva att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget.

Om rollen:

Vi söker en driven och engagerad redovisningschef att leda arbetet inom redovisning, rapportering till moderbolaget Arriva Plc såväl som att samordna processer och rutiner. Du rapporterar till CFO och är placerad i fräscha lokaler på huvudkontoret i Liljeholmen. Arriva Sverige AB ingår i en internationell koncern som präglas av en hög och positiv förändringstakt där du får möjlighet att vara med och bidra till både bolagets och din egen personliga utveckling.
  • Leda och stötta redovisningsgruppen om 5 personer i det dagliga arbetet samt kontakt med Shared Service Centre i Bukarest.
  • Utveckla och utmana befintliga processer och rutiner inom ekonomifunktionen samt driva förbättringsprojekt.
  • Säkerställa korrekt rapportering till moderbolaget Arriva Plc enligt IFRS.
  • Analysera och budgetera för kassaflöde och balansräkning.
  • Säkerställa framtagandet av årsredovisning och inkomstdeklaration.
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker en civilekonom, gärna med bakgrund från revisionsbyrå samt flera års erfarenhet av rollen som redovisningschef. Du har dokumenterad erfarenhet av att ha ett personalansvar och leda en grupp. Vi ser gärna att du har arbetat i koncern med internationell rapportering enligt IFRS. Du är trygg i att arbeta operativt i redovisningsarbetet samt kunna se helheten. Vidare uttrycker du dig väl på både svenska och engelska, i såväl muntlig som skriftlig kommunikation.

Personliga egenskaper:

För att passa in i denna roll bör du vara ansvarstagande, självgående och van vid att kunna fatta beslut. Vidare är du prestigelös och trivs i rollen att leda en grupp. Du trivs att arbeta i ett högt tempo i en föränderlig miljö och har en positiv attityd. Du brinner för att utvecklas och vill vara med på Arrivas resa framåt.

Denna rekrytering sker i exklusivt samarbete med Vindex AB.

Vindex arbetar med rekryteringar och interimskonsulter inom ekonomifunktionen. Vi intervjuar varje dag flera personer som är i fas att byta arbete och har ett stort nätverk av interimskonsulter med mycket goda referenser från tidigare uppdrag. Eftersom vi bara arbetar med ekonomifunktionen har vi redan när en process startar en mycket bra utgångspunkt för vilka kandidater som är lämpliga för en specifik roll.

Vi tillsätter främst CFO:er, controllerchefer, controllers, redovisningschefer, koncernredovisare och redovisare, men även juniora controllers och ekonomiassistenter.

Ansökan: Är du den vi söker? Ansök via annonsen alternativt skicka ditt CV till ansvarig rekryterare Mikaela Bohman: mikaela.bohman@vindex.se, 070-414 50 20, intervjuer sker löpande. https://www.vindex.se/
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vindex grundades 2006 och vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister.

Samtliga av oss på jobbar på Vindex har bakgrund i ekonomi, både akademiskt och praktiskt. Detta innefattar mångårig erfarenhet i roller som exempelvis CFO, redovisningschef, controller eller revisor. Med denna erfarenhet och kompetens medföljer en förståelse för de roller vi tillsätter, vilket underlättar i kommunikation med kunder och gör att vi enklare kan förstå vilken typ av kompetens som efterfrågas. Vi talar helt enkelt samma språk som våra kunder och kan därigenom lösa varje unikt behov på ett snabbt och bra sätt.

Vårt arbete handlar om att hitta rätt person till rätt miljö och vi är oerhört måna om att både kunden och konsulten/kandidaten ska tycka att det blev en bra matchning i alla aspekter och även uppleva vårt bidrag under processen som positivt. Vi brinner för att hitta rätt ny utmaning för våra konsulter/kandidater i lika hög utsträckning som vi snabbt och effektivt vill hjälpa våra kunder att lösa sina resursbehov. Detta kräver lyhördhet, förståelse för personer och en genuin vilja att hitta rätt plats för varje person - en vilja som är mycket stark hos oss som arbetar på Vindex.

Mer om oss på Vindex AB
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga