Vindex AB · Publicerad 26 aug 2019

För en rekrytering till expansivt bolag inom digital kommunikation sökes nu en redovisningschef
Vindex söker nu en Redovisningschef för rekrytering till en av våra kunder. Önskad start är så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Du kommer att erbjudas en anställning direkt hos kunden men Vindex sköter samtliga steg i den här rekryteringsprocessen. Rollen innebär ett redovisningsansvar för samtliga av koncernens globala regioner samt personalansvar för ca 12 personer.

Placering: Stockholm

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Personalansvar för ca 12 personer baserade i både Sverige och utomlands
 • Ansvar för månads- och årsbokslut samt optimering av bokslutsprocessen
 • Granska och kontrollera redovisningen och olika finansiella rapporter
 • Ansvar för att utbilda och öka kompetensen i gruppen
 • Säkerställa att redovisning och rapportering sker i linje med internationella redovisningslagar
 • Systemägare för bolagets ERP-system
 • Utveckling av processer och rutiner
 • Förekommande ad hoc-uppgifter
Vi söker dig med 8-10 års erfarenhet av ovan beskrivna arbetsuppgifter. Du har tidigare arbetat med kvalificerad redovisning enligt både IFRS och US Gaap och har god kunskap om regelverken. Vi ser gärna att du har gedigen erfarenhet av rollen som redovisningschef med mycket goda ledaregenskaper. Detta för att kunna leda personer på distans. Du har även varit projektledare för någon typ av systemimplementation eller systembyte. Vidare har du god förståelse för internationella moms- och skatteregler samt ett starkt intresse för optimering av processer och rutiner. Som person är du mycket driven och ambitiös. Du trivs i en dynamisk roll som kräver att du är ansvarstagande och handlingskraftig. Vidare är din kommunikativa förmåga utmärkt och du kan således hantera olika typer av människor. För att lyckas i rollen krävs också att du är oerhört strukturerad och noggrann samt kan leverera under tidspressade perioder. Som aktuell kandidat för den här rollen som redovisningschef bör du uppfylla följande krav:

Kvalifikationer
 • Civilekonomexamen
 • 8-10 års erfarenhet av rollen som redovisningschef
 • Gedigen erfarenhet av kvalificerad redovisning enligt både IFRS och US Gaap
 • Mycket goda ledaregenskaper
 • Projektledare för systemimplementation eller systembyte
 • Mycket god förståelse för internationella moms- och skatteregler
 • Erfarenhet av processoptimering
 • Breda systemkunskaper
 • Mycket goda IT-kunskaper
 • Kan obehindrat kommunicera på svenska och engelska
Vid intresse, sänd gärna ditt CV i word-format till oss på Vindex och ange ref SJRC310. Kontakta gärna ansvarig rekryterare Sara Johansson om du har fler funderingar kring rollen.

Vindex är en rekryteringsbyrå som arbetar med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som redovisningsekonom? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vindex grundades 2006 och vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister.

Samtliga av oss på jobbar på Vindex har bakgrund i ekonomi, både akademiskt och praktiskt. Detta innefattar mångårig erfarenhet i roller som exempelvis CFO, redovisningschef, controller eller revisor. Med denna erfarenhet och kompetens medföljer en förståelse för de roller vi tillsätter, vilket underlättar i kommunikation med kunder och gör att vi enklare kan förstå vilken typ av kompetens som efterfrågas. Vi talar helt enkelt samma språk som våra kunder och kan därigenom lösa varje unikt behov på ett snabbt och bra sätt.

Vårt arbete handlar om att hitta rätt person till rätt miljö och vi är oerhört måna om att både kunden och konsulten/kandidaten ska tycka att det blev en bra matchning i alla aspekter och även uppleva vårt bidrag under processen som positivt. Vi brinner för att hitta rätt ny utmaning för våra konsulter/kandidater i lika hög utsträckning som vi snabbt och effektivt vill hjälpa våra kunder att lösa sina resursbehov. Detta kräver lyhördhet, förståelse för personer och en genuin vilja att hitta rätt plats för varje person - en vilja som är mycket stark hos oss som arbetar på Vindex.

Mer om oss på Vindex AB
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga