Visma Enterprise AB · Publicerad 5 feb

Visma Enterprise ingår i Nordens största IT-koncern. Vi levererar lösningar som effektiviserar verksamhetskritiska processer för både privat och offentlig sektor. Den breda produktportföljen rymmer flera marknadsledande system, som Personec P, Agda PS, HR-plus, Medvind och Visma Sesam. På våra 12 kontor i Sverige arbetar 360 anställda och våra lösningar producerar fler än 1 650 000 lönespecifikationer varje månad. Vår vision är att skapa möjligheter för en digital offentlig och privat sektor i världsklass.

Om rollen
Som Product Marketing Manager ingår du i affärsområdet HRM och du rapporterar till Manager Product Marketing. Vi arbetar med implementationer och förvaltning av Vismas HRM produkter för den publika och den privata marknaden. Som Product Marketing Manager kommer du att arbeta med marknadsföring, budskap och positionering av dina produkter, primärt Visma Window. I din roll som Product Marketing Manager kommer du att vara expert på vad kunderna behöver. Du kommer att översätta kundernas behov till produktkrav och kommunicera dessa till produktavdelningen. Våra kunder finns i hela landet och resor är en naturlig del av din vardag.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:
 • Stötta säljare i kundcase, kravspecifikation och upphandlingar.
 • Ansvara för att ta fram och vidareutveckla hur vi förklarar värdet för kunden att investera i våra lösningar ("value proposition").
 • Vara delaktig i framtida utveckling av Vismas HRM produkter i form av att löpande dela kunskap om marknadens krav och behov till utvecklingsenheten.
 • Medverka i framtagande av marknadsstrategier.
 • Medverka i löpande utbildning av och information till våra konsulter.
 • Hjälpa säljarna med produktrelaterade frågor.
 • Medverka vid mässor och seminarier.
 • Samarbeta med, och stötta, övriga avdelningar inom hela organisationen
Vem söker vi?
Vi söker dig som har ett kunskap inom ekonomi och en känsla för affärer. För att lyckas i rollen behöver du vara en lagspelare som även trivs med att jobba självständigt. Du är en positiv och serviceinriktad person med förståelse för hur man sätter kunden i centrum. Du har förmåga att kommunicera, samarbeta, inspirera och motivera. Vi tror att du har relevant utbildning inom ekonomi eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. En eller flera av följande kunskaper är meriterande:
 • Kunskap och erfarenhet av HRM lösningar för den publika marknaden
 • Förståelse för IT-branschen samt erfarenhet av att visa och presentera IT-lösningar
 • Erfarenhet av Personec P, Visma Window eller av Visma EasyCruit
 • Erfarenhet av försäljning
 • Erfarenhet av projektledning eller projektarbete
 • Förmåga att fungera som en produkt ambassadör
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift


Vad erbjuder vi?
Likaväl som vi brinner för att effektivisera affären för våra kunder, brinner vi också för att skapa en god arbetsplats för oss själva. Vi ger dig som medarbetare utrymme för nytänkande och proaktivitet, möjlighet att växa och utvecklas samt utrymme att ta stort eget ansvar. På Visma är vi stolta över våra kompetenta och engagerade medarbetare som delar våra gemensamma värderingar
- Respekt, Pålitlighet, Innovation, Kompetens och Laganda.

Hos oss får du chansen att jobba i en av Nordens mest expansiva IT-koncerner. På Visma råder en vänlig och öppen företagskultur med högt i tak. Vår koncern kännetecknas av stark framåtanda, prestigelöshet och entreprenörskap. Vi är med och driver debatten kring digitaliseringen och automatiseringen av samhället framåt. Vi är även stolt huvudpartner till Hello World, som verkar för att öka barns och ungdomars intresse för programmering och digitalt skapande.

Ansökan
Du söker tjänsten via länken nedan. Vi kommer att genomföra urval och kalla till intervjuer löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Dock senast 3 mars 2019.
Önskar du mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Gunilla Eriksson, Manager Product Marketing, mail: gunilla.eriksson@visma.com, telefon 0708-593 493.

Läs mer om vår Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 8 000 anställda, över 800 000 kunder och en omsättning på 8 537 miljoner norska kronor under 2017 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa.

Läs mer om vårt Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.
+ Läs mer om företaget