Visma PubliTech AB · Publicerad 1 juli 2021

Vi söker efter en öppen och snabblärd person med intresse för ekonomi och IT-system som älskar allt vad konsultrollen har att erbjuda!

Är du en fena på att bygga kundrelationer? Är du dessutom kommunikativ och lösningsfokuserad? Har du ett sinne för affärsutveckling samt gillar att leverera med hög kvalité? Då tycker vi att du ska läsa vidare!

Om rollen

I rollen som applikationskonsult kommer du arbeta med utbildning, handledning och problemlösning inom vårt ekonomisystem. Ditt uppdrag är att hjälpa våra kunder att effektivisera sina ekonomiprocesser med stöd av våra affärslösningar. Du kommer ha en nära dialog med kunden samt ha en viktig del i olika kundspecifika projekt där du konsulterar både nya som befintliga kunder. I rollen hjälper du till med allt ifrån att implementera och introducera systemet till att införa nya funktioner eller hitta effektivare arbetssätt. Projekten utförs ofta i mycket nära samarbete med kollegor så som projektledare, teknikkonsulter och supportmedarbetare men även självständigt, ensam på plats hos kunden.

Våra kunder finns över hela landet och resor är därför en naturlig del av ditt arbete även om många uppdrag också kan utföras digitalt. Din placeringsort kan vara Stockholm, Malmö, Växjö eller Skellefteå. Vid rätt kandidat ser vi även andra placeringar i Sverige möjliga.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:
 • Utföra löpande konsultuppdrag hos befintliga kunder
 • Implementering och driftsättning av våra ekonomiapplikationer
 • Genomföra kundanpassade utbildningar i kundens organisation
 • Delta i större implementationsprojekt inom ekonomi/affärsområdet
 • Följa och förbättra befintliga arbetsprocesser som tex ärendehantering
 • Följa och förbättra processerna i vår leveransmodell
Vem söker vi?

Vi söker dig som motiveras av att arbeta med rådgivning, utbildning och problemlösning. Du har ett genuint intresse för ekonomi och systemfrågor. Du har ett helhetsperspektiv på affären och tar hänsyn till såväl kundens behov som gruppens och koncernens mål. För att vara framgångsrik i rollen krävs att du är initiativrik, affärsmässig och målinriktad. Du har lätt för att skapa och behålla goda relationer med både kunder och kollegor. Vidare är du kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift. För att säkra kvalitet och effektivitet i våra leveranser är det viktigt att du som konsult snabbt kan sätta dig in i och förstå hur kundens processer och system är uppbyggda för att därigenom kunna påvisa effektiviserings- och förbättringsmöjligheter.

Vi tror att du har en högskole-/universitetetsexamen inom ekonomi eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. För att lyckas i rollen ser vi att du har minst 3-5 års arbetslivserfarenhet av ekonomi och redovisning eller motsvarande. En eller flera av följande kompetenser är meriterande:
 • Tidigare erfarenhet av ERP-system
 • Tidigare erfarenhet av konsultrollen / utbildare
 • Erfarenhet av Vismas Affärslösningar/ Visma Proceedo
 • Erfarenhet som projektledare
 • God erfarenhet av ekonomiadministrativa processer inom offentlig sektor
 • Erfarenhet av ekonomisystem som avancerad användare eller systemförvaltare
Vad erbjuder vi?

Likaväl som vi brinner för att effektivisera affären för våra kunder, brinner vi också för att skapa en god arbetsplats för oss själva. Vi ger dig som medarbetare utrymme för nytänkande och proaktivitet, möjlighet att växa och utvecklas samt utrymme att ta stort eget ansvar. På Visma är vi stolta över våra kompetenta och engagerade medarbetare som delar våra gemensamma värderingar.

Hos oss får du chansen att jobba i en av Nordens mest expansiva IT-koncerner. På Visma råder en vänlig och öppen företagskultur med högt i tak. Vår koncern kännetecknas av stark framåtanda, prestigelöshet och entreprenörskap. Vi är med och driver debatten kring digitaliseringen och automatiseringen av samhället framåt. Vi är även stolt huvudpartner till Hello World, som verkar för att öka barns och ungdomars intresse för programmering och digitalt skapande.

Ansökan

Du söker tjänsten via länken. Vi kommer att genomföra urval och intervjuer i senare delen av augusti/ början av september. Har du frågor eller önskar mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta: Emma Schäfer, Manager Consulting and Service Center, emma.schafer@visma.com

Mer om Emma

Hej! Mitt namn är Emma Schäfer och jag är ledare för Applikationskonsulter och Service Center inom Affärslösningar. Jag brinner för att skapa effektiva team där varje person bidrar med sina unika egenskaper och kompetens. För oss är kunderna det allra viktigaste och vi jobbar ständigt för att förbättra helhetsupplevelsen för kunden. Just nu är vi mitt i en förändringsresa både inom produkt och arbetssätt så jag värdesätter medarbetare som vågar testa nytt, är prestigelösa och har rätt attityd.

Har du några frågor kopplat till tjänsten får du gärna höra av dig till mig. Jag ser fram emot din ansökan!

This is Visma: Make progress happen

Läs mer om vår Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 12 000 anställda, 1 000 000 kundavtal och en omsättning på 1 741 miljoner euro under 2020 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa. Besök Visma.se

Läs mer om vårt Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga