Visma Visma Consulting AB · Publicerad 19 maj 2020

På Visma Consulting är vi med och skapar ett bättre samhälle tillsammans med våra kunder. Vill du följa med oss på vår resa? Nu söker vi en ekonom till vårt team i Stockholm som kommer i huvudsak att arbeta med våra projekt kopplat till våra molntjänster i Skellefteå och Kristianstad. Har du några års erfarenhet av arbete med löpande bokföring eller leverantörs- och kundreskontra och vill arbeta i en projektcontrollerroll med redovisningsinslag så är detta helt rätt för dig!

Visma Consulting AB är ett av bolagen i Vismas koncern, ett av Nordens största och mest expansiva IT-företag. Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta i ett entreprenörsdrivet bolag, med kraften och utvecklingsmöjligheterna i en stark koncern. Hos oss trivs du som sätter resultat och affärsnytta före prestige och vill se att ditt arbete gör skillnad. Vi ger dig som medarbetare utrymme för nytänkande och proaktivitet, möjlighet att växa och utvecklas samt en balans i tillvaron där du som medarbetare får utrymme att ta eget ansvar.

Din nya roll
Som Projektcontroller hos oss stöttar du verksamheten i pågående projekt samtidigt som du tillsammans med övriga i ekonomiteamet bidrar till effektivisering och kostnadsmedvetenhet. Du ansvarar självständigt för projektcontrolling och redovisning för några av våra enheter. Arbetet som Projektcontroller gentemot vår produktverksamhet kännetecknas till stor del av fakturering och granskning av dessa gällande våra transaktioner, support och underhållsarbete.

Andra delar som följer i rollen är:
 • Uppläggning och administrering av projekt i vårt affärssystem likväl som kontering
 • Kontera och stämma av leverantörsfakturor för ansvarsområden
 • Uppföljning av projekten samt analys av projektlönsamhet tillsammans med projektledare
 • Avtalsgranskning
 • Kundspecifika avstämningar
 • Löpande bokföring
 • Ansvarig för vårt faktureringssystem
 • Stötta CFO och affärsområdeschefer i arbetet med prognostisering och budgetarbete
Det händer mycket spännande hos Visma Consulting och vi har bland annat nyligen genomfört ett omfattande ERP byte och är i startfasen att skapa nya effektiva arbetssätt. Vi är i ständig tillväxt både genom organisk tillväxt och genom uppköp av andra bolag där du som Controller kommer att spela en viktig roll. Du ingår i vårt ekonomiteam som består av en Business Controller, två Projektcontrollers och du rapporterar till vår CFO.

Vem är du?
För att trivas bra i rollen tror vi att du har:
 • Utbildning inom ekonomi eller motsvarande.
 • 3-5 års erfarenhet av leverantörs- och kundreskontra och/eller löpande bokföring.
 • Intresse för administrativa uppgifter.
 • En förmåga att snabbt kunna sätta dig in i nya arbetsuppgifter samtidigt som du upprätthåller en god kvalitet i det arbete som du genomför.
 • Du har en analytisk förmåga och kan se både detaljer och helheten i ditt arbete.
Förutom den härliga listan här ovan så anser vi att du även bör gilla följande delar för att trivas hos oss då de tar avstamp i våra värdeord; respekt, pålitlighet, innovation, kompetens och laganda:
 • Arbetar resultatorienterat och mot deadlines.
 • En kärlek för för att se förbättringspotential i befintliga arbetssätt och driva förändringar.
 • Laget före jaget: Självklart är du redo att kavla upp ärmarna när det behövs.
 • Självklart är du en härlig kollega som bidrar med glädje och energi.
Ansökan
Är detta rollen för dig? Skicka då CV och personligt brev senast den 10/6 där du berättar varför du ser dig själv hos oss! Vi arbetar med löpande urval och hoppas att vi hittar denna stjärna innan sista ansökningsdag. Har du frågor om rollen eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Sara Jazayeri som ansvarar för denna rekrytering på sara.jazayeri@visma.com.

Vilka är vi på Visma Consulting?
Vi är ett självständigt, entreprenöriellt bolag inom den framgångsrika Vismakoncernen. Vi tror på digitaliseringens kraft att utveckla samhället - då blir det både roligare och mer effektivt. Med våra grymma IT-konsulter, molnlösningar och härliga kunder gör vi just det! Vi står stadigt på marknaden, med samhällskritiska och verksamhetskritiska tjänster och lösningar som vi helt från scratch utvecklar, levererar och förvaltar. Vi erbjuder även marknadsledande tredjepartsprodukter som vi anpassar och implementerar hos våra kunder.

Vi är 145 glada kollegor som framförallt sitter inhouse i egna uppdrag, utspridda på sex kontor från norrländska Skellefteå till söderns Malmö, och däremellan Gävle, Kristianstad, Uppsala och Stockholm. De flesta av oss jobbar med någon form av systemutveckling medan andra jobbar i verksamhetsnära roller eller med uppgiften att nå ut på marknaden - bli en av oss!

Kika gärna in på vår karriärsida för att läsa mer om hur livet på Visma kan se ut!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 11 000 anställda, 1 000 000 kundavtal och en omsättning på 1 526 miljoner euro under 2019 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa. Besök Visma.se

Läs mer om vårt Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
10 juni 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga