Visma Visma PubliTech AB · Publicerad 17 nov 2021

Brinner du för innehåll och trivs i en händelserik och snabbrörlig miljö? Då kan detta vara rollen för dig!
Hos oss i Visma PubliTech kommer du inte bara att arbeta för en av Europas ledande IT-koncerner - du kommer att ingå i ett team med kompetenta och engagerade medarbetare där vi tror att engagemang skapas genom utmaningar, trygghet och flexibilitet.

Om rollen


Som Content manager kommer du att ha en bred roll i Visma PubliTechs marknadsteam. Utifrån kunden och vår affär kommer du ansvara för att planera och ta fram content och du kommer att växla mellan strategiska och operativa uppgifter. Du är en driven skribent som gillar att skriva innehåll som inspirerar, engagerar och även utbildar målgruppen, som utgörs av offentlig sektor. Du är duktig på att anpassa innehållet för digitala kanaler och förstår att nyttja respektive kanals förutsättningar för största möjliga effekt.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:
 • Ta fram och ansvara för contentstrategi för vår målgrupp offentlig sektor, samt en årlig contentkalender och en kommunikationsplan
 • Skriva träffsäkra och målgruppsanpassade texter för alla kanaler som tex webben, nyhetsbrev, MA-flöden och kampanjer, SoME, debattartiklar, blogginlägg och rörligt
 • Projektleda innehållstunga marknadsföringsprojekt
 • Kvalitetssäkra vår externa kommunikation
 • Agera intern kommunikationsrådgivare
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm.

Vem är du?


För att trivas hos oss tror vi att du:
 • Är en mycket god skribent som är duktig på att skapa lättförståeligt och engagerande innehåll kring komplexa produkter och tjänster samt kan anpassa budskapet till målgruppen
 • Är en strukturerad och engagerad person som har förmågan att konkretisera både andras och egna idéer
 • Har lätt för att snappa upp idéer till content och förstår vikten av att producera säljande innehåll
 • Har fokus på resultat och är noga med att leverera i tid
 • Är nyfiken, initiativtagande och har en förmåga att prioritera och hantera behov av omprioriteringar
 • Har lätt för att skapa relationer och har ett stort intresse för digital utveckling
Du har minst tre års erfarenhet från en liknande roll och bör ha en relevant utbildning inom marknadsföring, kommunikation eller motsvarande. Rollen innebär många kontaktytor vilket ställer krav på att du trivs och fungerar i samarbete med andra. Du talar och skriver svenska flytande.

Vad erbjuder vi?


Visma PubliTech är ett nybildat bolag inom Visma-koncernen. Vi drar fördelarna av att vara ett mindre entreprenöriellt bolag med tight samarbete och en varm familjär kultur, samtidigt som vi ingår i en av Europas ledande IT-koncerner. Vår vision är att stärka offentlig sektor med innovativa lösningar som bidrar till maximerad verksamhetsnytta och ett hållbart samhälle. Vår produktportfölj rymmer flera marknadsledande system, som Personec P, Affärslösningar och Visma Sesam. På våra kontor runt om i Sverige arbetar cirka 170 medarbetare i Visma PubliTech, dessutom har vi tusentals kollegor inom Visma-koncernen som vi delar erfarenheter med dagligen!

Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser. Likväl som vi brinner för att effektivisera affären för våra kunder, brinner vi också för att skapa en god arbetsplats för oss själva. Vi ger dig som medarbetare utrymme för nytänkande och proaktivitet, möjlighet att växa och utvecklas samt utrymme att ta stort eget ansvar. På Visma är vi stolta över våra kompetenta och engagerade medarbetare som delar våra gemensamma värderingar: Inclusive, Entrepreneurial, Responsible & Dedicated.

Här kan du se ett smakprov vad Visma är.

Välkommen med din ansökan


Är du den vi söker? Skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi kommer att genomföra urval och kalla till intervjuer löpande, vänta därför inte din ansökan.

Har du frågor om tjänsten, vänligen kontakta Eva Linder, Manager Marketing/Customer Experience/Training, Visma PubliTech, eva.linder@visma.com.

Läs om vår Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Visma PubliTech är en del av Visma koncernen som är en ledande leverantör av affärskritisk programvara för ett mer effektivt och motståndskraftigt samhälle. Genom att förenkla och automatisera arbetet för företag och organisationer i alla storlekar förbättrar vi människors vardag. Koncernen utgörs av 13 600 fantastiska kollegor i över 200 bolag. Med över 1 100 000 privata och offentliga kunder i Norden, Benelux, Central- och Östeuropa och Latinamerika och en nettoomsättning på 1 741 miljoner euro 2020, är vi fast beslutna att göra morgondagen bättre än idag.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga