Visma Visma PubliTech AB · Publicerad 8 okt 2021

Är du duktig på innehåll och trivs i en händelserik och snabbrörlig miljö? Då kan detta vara rollen för dig! Hos oss i Visma PubliTech kommer du inte bara att arbeta för en av Europas ledande IT-koncerner - du kommer att vara omringad av en miljö som kännetecknas av stark framåtanda, prestigelöshet och entreprenörskap. Vi är stolta över våra kompetenta och engagerade medarbetare och vi tror att engagemang skapas genom utmaningar, trygghet samt flexibilitet. Visma är mer än bara systemlösningar - våra lösningar svarar på riktiga utmaningar med syfte att förenkla våra kunders vardag.


Om rollen

Som Content manager är du en driven skribent som gillar innehåll som inspirerar, engagerar och även utbildar målgruppen, som utgörs av offentlig sektor. Du tar fram en content-strategi och är den som kommer med idéer om vilket innehåll som ska tas fram, när i tid och i vilket format.

Du ansvarar för den årliga content-kalendern och kommunikationsplanen. Du arbetar operativt med alla typer av innehåll till olika kanaler; webb, nyhetsbrev, inbjudningar, blogg, kampanjer, sociala medier, PR etc. Du är duktig på att anpassa innehållet för olika digitala kanaler och förstår att rätt utnyttja respektive kanals förutsättningar för största möjliga effekt.

Du vidareutvecklar vår sociala medie strategi samt producerar och publicerar innehåll i våra sociala kanaler. Du skriver pressmeddelanden och är involverad i videoproduktioner. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:
  • Ta fram och ansvara för content-strategin för målgruppen offentlig sektor, en årlig content-kalender och en kommunikationsplan
  • Skapa innehåll och storytelling till webbsidor, kampanjsidor, MA-flöden, företagspresentationer etc.
  • Skriva debattartiklar, blogginlägg, inlägg för sociala medier och nyhetsbrev
  • Kvalitetssäkra vår externa kommunikation
  • Agera intern kommunikationsrådgivare
  • Projektleda innehållstunga marknadsföringsprojekt
Vem är du?
Du är en mycket god skribent som är duktig på att skapa lättförståelig och engagerande innehåll kring komplexa produkter och tjänster samt kan anpassa budskapet till målgruppen. För att lyckas i din roll ser vi att du är en strukturerad och engagerad person som har förmågan att konkretisera både andras och egna idéer. Du har lätt för att snappa upp idéer till content och förstår vikten av att producera säljande innehåll. Du har fokus på resultat och är noga med att leverera i tid.

Du har minst tre års erfarenhet från en liknande roll. Du bör ha en relevant utbildning inom PR, kommunikation eller journalistik. Du har lätt för att skapa relationer och du gillar att jobba i en miljö fylld av utveckling och förändring. Du har ett stort intresse för digital utveckling och är nyfiken och orädd. Vidare är du initiativtagande och har en förmåga att prioritera och hantera behov av omprioriteringar. Rollen innebär många kontaktytor vilket ställer krav på att du trivs och fungerar i samarbete med andra. Du talar och skriver svenska flytande. Det är meriterande om du har erfarenhet från IT- och mjukvaruindustrin.

Vad erbjuder vi?
Visma är mer än bara systemlösningar - våra lösningar svarar på riktiga utmaningar med syfte att förenkla våra kunders vardag och ge dem möjligheten att arbeta smartare. Vi är här för att bidra till tillväxt och välstånd för företag och samhälle. Tack vare våra lösningar förbättrar vi affärer, karriärer och liv. Den breda produktportföljen rymmer flera marknadsledande system, som Personec P, Affärslösningar och Visma Sesam.

Likaväl som vi brinner för att effektivisera affären för våra kunder, brinner vi också för att skapa en god arbetsplats för oss själva. Vi ger dig som medarbetare utrymme för nytänkande och proaktivitet, möjlighet att växa och utvecklas samt utrymme att ta stort eget ansvar. På Visma är vi stolta över våra kompetenta och engagerade medarbetare som delar våra gemensamma värderingar: Inclusive, Entrepreneurial, Responsible & Dedicated. På våra kontor runt om i Sverige arbetar cirka tvåhundra medarbetare i Visma PubliTech. Dessutom har vi tusentals kollegor inom Visma-koncernen som vi delar erfarenheter med dagligen.

Vi är även med och driver debatten kring digitaliseringen och automatiseringen av samhället framåt. Vi är dessutom stolt huvudpartner till Hello World, som verkar för att öka barns och ungdomars intresse för programmering och digitalt skapande.

Här kan du se ett smakprov vad Visma är.

Din ansökan

Är du den vi söker? Skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi kommer att genomföra urval och kalla till intervjuer löpande, dock senast den 7 november.

Har du frågor om tjänsten, vänligen kontakta Eva Linder, Manager Marketing/Customer Experience/Training, Visma PubliTech, eva.linder@visma.com.

Läs om vår Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Visma PubliTech är en del av Visma koncernen som är en ledande leverantör av affärskritisk programvara för ett mer effektivt och motståndskraftigt samhälle. Genom att förenkla och automatisera arbetet för företag och organisationer i alla storlekar förbättrar vi människors vardag. Koncernen utgörs av 13 600 fantastiska kollegor i över 200 bolag. Med över 1 100 000 privata och offentliga kunder i Norden, Benelux, Central- och Östeuropa och Latinamerika och en nettoomsättning på 1 741 miljoner euro 2020, är vi fast beslutna att göra morgondagen bättre än idag.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
7 nov 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Marknadsföring
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga