Watercircles · Publicerad 27 maj 2021

Är du en senior redovisningsekonom med stort systemintresse som uppskattar en roll med helhetsansvar för ekonomin? Trivs du i en familjär miljö där du och arbetar nära verksamheten och har möjlighet att påverka? Då kan tjänsten som Ekonomiansvarig på Watercircles vara tjänsten för just dig?

I rollen som Ekonomiansvarig är du operativt ansvarig för redovisningen med allt från reskontra till bokslut och rapportering till Norge för två legala enheter. Du arbetar tillsammans med en redovisningsekonom. Som ekonomiansvarig är du även delaktig i uppföljning och analys och får möjlighet att utvecklas ytterligare inom controlling.

Att bidra till effektivisering, process, system och rutinutveckling kommer vara en viktig del av tjänsten. Tjänsten innebär även att vara involverad i operationell kapitalförvaltning samt ha kontakt med banker, fondförvaltare och revisorer osv.

På kontoret i Kista arbetar du tillsammans med 40 kollegor.


Dina ansvarsområden:

  • Löpande redovisning med tillhörande kund- och leverantörsreskontra
  • Månadsbokslut och avstämningar för 2 legala enheter samt rapportering till moderbolaget i Norge
  • Skatt- och momsdeklarationer. Upprättande av årsbokslut, årsredovisning och Inkomstdeklaration
  • Provisionsrapportering
  • Kontakt med bank och revisorer
  • Rapportering Bolagsverket, SCB mfl
  • Bidra till effektivisering, process, system och rutinutveckling
  • Involverad i kapitalförvaltning
  • Uppföljning och analys samt diverse ad-hoch analyser
Vem är du?
Vi söker dig som har ekonomisk utbildning och erfarenhet från likande roll med helhetsansvar för ekonomin. Du har ett stort systemintresse och tycker om att skapa effektiva processer och rutiner. Du har goda kunskaper i Excel och är flytande i svenska och engelska. Har du erfarenhet från försäkringsbolag, medverkat vid ett ERP-byte, SQL samt erfarenhet av controlleruppgifter är det starkt meriterande.

För att trivas i rollen är du en person som vågar ta för dig. Du tar stort ägandeskap för dina ansvarsuppgifter och säkerställer att det blir slutfört i tid. Vidare är du lösningsorienterad, serviceminded och du trivs i en bred roll där du får vara med och påverka och utveckla. Du har skinn på näsan samtidigt som du är lyhörd och du trivs med många kontaktytor.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Watercircles med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se eller Malin Skotte, malin.skotte@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Watercircles grundades 2010 och har sedan starten har vi specialiserat oss på sak-försäkringar och skräddarsydda försäkringslösningar för konsumentmarknaden. I närmare ett decennium har vi aktivt arbetat med vårt miljöarbete och engagerat oss i det som rör miljö- och klimatpåverkan. Därför har vi försäkringar med Bra Miljöval och är ISO 14001 miljöcertifierade. Idag är vi närmare hundra anställda och verksamma i Sverige och Norge. Om du råkar ut för en skada finns vi här för att ge dig en snabb och personlig service. Om oturen är framme ska du kunna lita på att vi gör vårt yttersta för att alltid hjälpa dig. Vårt mål är att du ska känna den trygghet som du förtjänar. Läs mer på www.watercircles.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
28 juni 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef

Inga fler liknande jobb tillgängliga