Waterlogic Nordic · Publicerad 27 nov 2020

Bred HR roll - Ledningsgrupp - Tillväxtföretag

En spännande både operativ och strategisk roll med möjlighet att få skapa resultat på nordisk nivå.

Din utmaning

Koncernen Waterlogic fortsätter att växa och behöver tillsätta en tjänst som HR Manager Nordic med placering i Stockholm/Vallentuna. Du rapporterar direkt till vår CEO Nordic och ingår i den nordiska ledningsgruppen där du förväntas ta en aktiv roll kring frågor som ligger både inom och utanför dina ansvarsområden.

Vi ser denna tjänst som en nyckelposition i bolaget utifrån våra ambitioner att fortsätta växa organiskt samt genom förvärv där frågor som rekrytering, kompetensutveckling och arbetsrätt kommer att vara mycket viktiga.

Du får ett ansvar för att driva och utveckla HR relaterade frågor och processer inom samtliga områden för bolagen inom koncernen i både Sverige, Norge och Danmark. Du kommer också fungera som stöd och bollplank till övriga ledare samt arbeta både operativt och strategiska med frågor inom dina ansvarsområden. I rollen ingår ett visst personalansvar och även resor inom både Sverige och Norden.

Övergripande ansvarsområden
 • Aktivt delta i den nordiska ledningsgruppen och aktivt driva och följa upp HR frågor
 • Agera företagets ansikte utåt i HR relaterade frågor såsom personal, fack, press mm
 • Utveckling och förbättring av processer och system inom HR området
 • Rekrytering, antingen direkt eller via rekryteringspartners
 • Fungera som både personalens och ledningens representant och tillse att dess intressen tillvaratas
 • Arbetsrättsärenden - inklusive förhandlingar
 • Arbetsmiljöfrågor
 • Tillse att företagen följer arbetsrättsliga lagar, förordningar och kollektivavtal
 • Ansvara för HR portal och personalhandböcker
 • Ansvara för lönerevision
 • Kontaktansvarig gällande företagshälsovård
 • Stöd till lokala chefer kring HR relaterade frågor
 • Utveckla policys och rutiner
 • Kompetensutveckling - främst samordna kurser och ansvara för utbildningsmatris
 • Ansvarig för medarbetarundersökningar
Din bakgrund

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av att arbeta brett med HR-frågor, både operativt och strategiskt inom mindre/medelstora bolag. Har du tidigare ledarerfarenhet samt även erfarenhet från nordiskt HR arbete är det meriterande.

Ett krav är att du har lämplig högskoleutbildning och goda kunskaper inom arbetsrätt och arbetsmiljö samt är van att arbeta med avtal- och förhandlingsfrågor. Vi ser också gärna att du har erfarenhet från att utveckla processer och system inom HR området och att du vill ha en roll där du får arbeta inom hela HR området på olika nivåer samt vara delaktig i att utveckla HR arbetet inom en växande koncern och verkligen få göra skillnad.

Du som person

Du är en person som drivs av utmaningar och att få ta ansvar. Du är en stark relationsbyggare som har förmåga att skapa goda relationer på olika nivåer och har lätt för att samarbeta med andra. Du har en bra förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv samtidigt som du har en hög arbetskapacitet och trivs med uppgifter där du får arbeta både operativt och strategiskt.

Andra uppfattar dig som en trygg och genomtänkt kollega som har förmåga att prioritera och att få saker gjorda i tid. Du har också en god förmåga att lyssna av andras behov och känner dig trygg i rollen som bollplank till chefer på olika nivåer.

Ansök till denna spännande tjänst via vår partner i denna rekrytering Mercuri Urval via www.mercuriurval.se (ref nr SE-14231) senast den 8 december. För frågor kring tjänsten kontakta ansvarig konsult hos Mercuri Urval, Mats Wärnling, tel. 0709-856363.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Waterlogic Nordic är en koncern bestående av Waterlogic-bolagen i Sverige, Norge och Danmark samt de svenska bolagen Escowa AB och Svensk Storköksservice AB. Totalt sysselsätter bolagen ca 250 personer och man är verksamma inom nischen drickvattenlösningar till arbetsplatser samt service och försäljning av utrustning till kommersiella storkök.

Waterlogic Nordic har en mycket solid och långsiktig ägare och man har under ett antal år vuxit med god lönsamhet och förväntas nå en omsättning på cirka 500MSEK under år 2021. Ur ett globalt perspektiv har Waterlogic, sedan starten 1992, vuxit till en progressiv aktör med egna dotterbolag i 17 länder med över 3 000 anställda och i tillägg en kompletterande distribution i över 50 länder.

Förutom organisk tillväxt ligger det också i tillväxtstrategin att förvärva ytterligare bolag inom Norden samt att även växa geografiskt. Som ett viktigt led i denna tillväxt söker man nu en HR Manager Nordic med ansvar för HR-relaterade frågor för samtliga bolag i den nordiska koncernen. Läs mer på www.waterlogic.com
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
9 dec 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga