iStone · Publicerad 11 nov

Vi söker nu en affärsintresserad Business Controller till iStone. I rollen kommer du arbeta brett med budget, prognosarbete, uppföljning, och analys. Du kommer även att vara en viktig stödfunktion mot affärsområdes/dotterbolagschefer och på ett rådgivande sätt vara stödjande i affärssammanhang. I rollen kommer du arbeta i iStones lokaler mitt i centrala Stockholm. Rapportering sker till CFO.

Ditt ansvarsområde som Business Controller:
  • Ansvara för och utveckla budget och prognosprocesserna i koncernen
  • Vara systemägare och för budget, prognos och uppföljningsverkty
  • Ansvara för och utveckla koncernens övergripande process för likviditetsplanering och likviditetsprognos
  • Driva och stötta affärsområdes- och dotterbolagschefer i analys i samband med månad och kvartalsuppföljningar
  • Följa upp resultat och utfall samt komma med förslag till förbättringsåtgärder till affärsområdes- och dotterbolagschefer
  • Ansvara för framtagandet av ekonomiskt material till affärsområdesstyrelserna, moderbolagsstyrelsen och koncernledning
  • Rollen innebär fokus på uppföljning och verksamhetsstyrning samt att ta fram nyckeltal, modeller och verktyg för att stödja dessa
  • Ad hoc-projekt såsom analyser av beläggning, försäljning, marknadsföring, lönsamhet, kostnadsstruktur m.m.
  • Nära samarbete med redovisningsansvariga för koncernens dotterbolag
Kvalifikationer och erfarenhet

Du har troligtvis en civilekonomexamen eller motsvarande och cirka fem års erfarenhet av motsvarande roll. Du har tidigare erfarenhet av affärsnära roller där du har haft möjlighet att utveckla ditt affärstänk. Har du erfarenhet av tjänstesektorn är det meriterande. Du har gedigen erfarenhet av månads- och kvartalsuppföljning samt har arbetat systemnära i tidigare tjänster. Har du tidigare arbetat med Qlik eller Bizview är det positivt. Du har tidigare varit involverad i budget- och prognosprocesser där du gärna har haft ett utvecklingsansvar.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som Business Controller är du en socialt trygg person med god samarbetsförmåga. Du är engagerad i affärsutvecklingsfrågor och har lätt för att analysera samt se situationer ur ett helhetsperspektiv. Du är trygg vid presentations och kan uttrycka dig pedagogiskt. Det är lämpligt om du har ett utvecklat systemintresse. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Om iStone ABiStone är ett internationellt IT-konsultbolag som arbetar med ett brett erbjudande avseende implementering av affärssystem, e-handelslösningar, Business Intelligence samt CRM. Våra kunder finns främst inom distribution, retaill, livsmedel, mode, tillverkningsindustri samt maskinuthyrning och service. Kundbasen är nordiska företag som arbetar med på deras hemmamarknader men vi följer dem även ut i världen i deras internationalisering.

iStone grundades 2006 med inriktning på dåvarande Intentias affärssystem Infor M3. Verksamheten har därefter både vuxit kraftigt och breddats. Från en omsättning på 30 MSEK 2007 till en omsättning på knappt 800 MSEK 2015.

iStones viktigaste marknad är Norden och där Sverige är den enskilt största marknaden följt av Norge. Koncernen finns därutöver representerat Chile, Danmark, England, Frankrike, Kina, Schweiz, Spanien, Tyskland och USA med konsulter som arbetar nationellt och internationellt.

Koncernen har idag ca 560 anställda varav ca 400 i Sverige med 11 kontor. Vidare har iStone ca 160 anställda främst i Norge och Spanien men även de övriga åtta andra länder där företaget finns representerat.

I denna rekrytering samarbetar iStone med Meritmind. För mer information kring tjänsten eller vår process, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Casper Båge von Sivers 070-029 11 41. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Business Controller, controller, Business analyst, analyst, Senior analyst, Sr. Analyst, Business Controller, Junior controller, Jr. controller, Senior controller, Sr. Controller, Controller manager, Pricing controller, Market controller, Sales controller, Financial controller, Reporting controller, Audit, verksamhetscontroller, analytiker, affärscontroller, revisor
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Rekryteringen hanteras av
Meritmind AB