Försvarsmakten · Publicerad 5 sept

Yrkesinformatör

Sökande enhet:
Ledningsregementet ansvarar för att vidmakthålla och utveckla bl a Södermanlands hemvärnsbataljon. I uppgiften ingår att rekrytera personal samt genomföra såväl grund- som repetitionsutbildning av soldater och förbandsdelar. Vi söker en yrkesinformatör för placering vid Södermanlandsgruppen i Strängnäs och med huvuduppgift att svara för gruppens rekryteringsarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Organisera och genomföra rekryteringsaktiviter
Kontakta/följa upp personer som anmält intresse för tjänstgöring inom Försvarsmakten
Publicera information på internet, intranät och sociala medier
Dokumentera och fotografera verksamheten för publicering
Samverka med och stödja frivilligorganisationer och hemvärnsförband avseende rekrytering

Kvalifikationer:
 • Genomgången gymnasieskola
 • Kunskap om Försvarsmakten och Hemvärnet, dess yrken och frivilligverksamhet
 • God fysisk förmåga
 • Körkort B
Meriterande:
 • God personlig erfarenhet av hemvärnet och frivilligorganisationer
 • God personlig kunskap om Försvarsmaktens rekryteringsprocess
 • God administrativ förmåga
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
 • Hög social kompetens
 • God förmåga i mötet med nya människor
 • God förmåga att informera olika ålderskategorier
 • Förmåga att leda arbetsgrupper
 • Kunskap i system PRIO och OFFICE
 • Kunskap som webredaktör
 • Kunskap i fotografering
 • Militärt förarbevis på personbil, minibuss och SPRINT
Personliga egenskaper:
För att trivas som yrkesinformatör är det viktigt att du är kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontaker. Du är ansvarstagande och initiativrik med god förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt. Vi förutsätter att du delar Försvarsmaktens värdegrund, allas lika värde. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:
Övlt Staffan Andrén på telefon 0171- 15 78 00.

Övrigt:
Befattningen är tidsbegränsad anställning under perioden 2017-01-01 - 2017-12-31.
Befattningen är civil.
Arbetsorten är Strängnäs men tjänstgöring förekommer vid skolor, mässor, marknader eller andra evenemang på orter inom Södermanlands, Upplands- och Västmanlands län.
Tjänsten innebär viss helgtjänstgöring.
Tjänstgöringsgrad: Heltid.
Tillträde: 2017-01-01 eller efter överenskommelse.
Försvarsmakten eftersträvar personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället och arbetar aktivt för mångfald och jämnställdhet. Vi ser gärna sökande som bidrar till detta.

Fackliga företrädare:
ORF/O, OF Enköping Joakim Ljunggren
SACO-F Karin Gällmo
SEKO-F Lars Lindell
OFR/S Inge Bäcklin
Samtliga nås via växeln 0171-15 70 00.

Sista ansökningsdag:
Välkommen med din ansökan senast 2016-09-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga