Match Recruitment Group AB · Publicerad 19 okt

Vår kund

Group Credit Risk Modelling-SE (GCRM-SE) är en grupp inom Group Risk Analysis and Modelling på Group Risk, med ansvar primärt för utveckling av bankens modeller för kreditrisk i Sverige med tillämpning i bankens kapitalkravsberäkningar såväl som för kreditärenden.

Arbetsbeskrivning

Som senior kreditriskmodellerare kommer du ansvara för att driva och medverka i projekt för att utveckla och uppdatera bankens kreditriskmodeller, säkerställa att utvecklingen är i enlighet med best practice och gällande regelverk, delta som expert i olika interna och externa samarbetsforum. Utöver detta innehåller arbetet en hel del ad-hoc aktiviteter vilket ställer höga krav på flexibilitet och vilja att ta sig an nya utmaningar då arbetsuppgifter kan skifta från vecka till vecka. Vi använder ett antal olika verktyg i arbetet där det mest centrala är SAS. Vi arbetar tätt med många olika avdelningar inom banken och rapporterar till personer i eller nära bankens ledning samt till externa intressenter vilket ställer höga krav på din förmåga och vilja att kommunicera både skriftligt och muntligt.

I denna roll kommer du ha användning av din analytiska och strukturerade förmåga samt din vilja att lösa problem i kombination med din förmåga att översätta ekonomiska/statistiska modeller från teori till praktik och vice versa. Ditt driv och din initiativförmåga kommer till fördel i rollen då du självständigt arbetar mot uppsatta mål.

Vem söker vi?

Vi ser gärna att Du har minst 6 års erfarenhet inom kvantitativ modellutveckling inom kreditrisk, samt:
  • en högskoleutbildning med inriktning mot statistik/matematik (gärna i kombination med nationalekonomi el. liknande)
  • erfarenhet av SAS eller liknande verktyg
  • erfarenhet från andra specialistroller inom den finansiella sektorn
Din ansökan

Swedbank samarbetar med MRG i denna rekrytering. Ansök med CV och cover letter på www.mrgsweden.se snarast då intervjuer sker kontinuerligt. Ansvarig konsult är Tord Lindstedt och nås på 08-515 14 171.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga