Xylem Inc · Publicerad 29 sept

På Xylem arbetar 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder, på 6 kontinenter. Xylem hade 2016 en omsättning på 3,8 miljarder dollar.

Produktägare inom Monitor & Control

Arbetsuppgifter och tjänstenVi söker en driven produktägare för området Monitor & Control till Xylem, som är inne i en spännande förändringsresa mot smartare produkter (uppkollade system). Vill du vara med och förflytta Xylem?
I din roll som produktägare kommer du att ha fullt ansvar för att kontinuerligt utveckla, förvalta och supporta befintliga produkter och tillbehör i alla tekniska aspekter. Produktsortimentet består av lösningar speciellt anpassade för att övervaka, styra och optimera driften av Xylems olika pumpar och mixrar. Du kommer i ett nära samarbete med produktchefer och Xylems internationella säljorganisation och tillsammans utveckla produktportföljen för att uppfylla marknadens behov.
Monitor & Control är en global organisation som består av ca 30 medarbetare och du rapporterar till Teknisk chef. Rollen är med placering i Sundbyberg och en del resor ingår i tjänsten.
I rollen ingår:
  • Produktägare för produktsortimentet inbyggda system.
  • Kravhantering, skriva och bedöma tekniska krav och testplaner.
  • Aktiv deltagare i utvecklingsprojekt.
  • Hantera tekniska förändringar och programuppdateringar.
  • Konfigurationshantering av hårdvara och mjukvara.
  • Aktivt hjälpa till med teknisk support i produktrelaterade frågor.
  • Ansvara för det tekniska innehållet i dokumentation.
  • I samarbete med den kommersiella Produktchefen utveckla och förbättra produktportföljen för framtida behov och krav.
  • Identifiera och driva förbättringar när det gäller processer relaterade till produktägande och ömsesidiga system och organisationer.
Erfarenhet, utbildning och person
Vi söker dig som har en stor förståelse och ett brinnande intresse för de tekniska disciplinerna mjukvara och elektronik. Du har troligtvis arbetat framgångsrik som produktägare eller i en liknande tjänst med inbyggda system eller/och automation. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning.

Vi vill att du är civilingenjör inom t ex elektroteknik, teknisk fysik eller maskinteknik och har goda kunskaper i både svenska och engelska, skriftligt och muntligt.

För att lyckas i rollen behöver du vara självgående och ha ett strukturerat arbetssätt. Som person är du målstyrd, utåtriktad och drivande, du vågar utmana traditionella metoder och nuläge i syfte att kontinuerligt förbättra processer samtidigt som du ser vikten av att samarbeta och vara lyhörd. Du har naturlig fallenhet för att bygga relationer vilket kommer också att vara en viktig faktor för din framgång.

Låter det som en spännande utmaning? Då ser vi fram emot din ansökan!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten via Level Recruitment och klicka på "Lediga jobb". Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Anna Smedberg på 08-120 50 429. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
På Xylem arbetar 13 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2012 en omsättning på 3,8 miljarder dollar. Läs mer på www.xyleminc.com/jobbahososs

Vi erbjuder dig en kreativ miljö med engagerade och hjälpsamma arbetskollegor. Gå med i Xylem IF och träna eller tävla med oss i simning, fotboll, löpning, skidåkning och andra sporter. Gå med i konstföreningen och var med i konstutlottning, ställ ut egna alster eller häng med på teater. Du kan även åka på volontärresor med Xylem Watermark, vårt företagsprogram för samhällsinsatser www.xylemwatermark.com.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
28 nov
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Civilingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga