AkzoNobel AB · Publicerad 11 juli

Stockvik är en av tre produktionssiter inom AkzoNobel Surface Chemistry EMIEA. Siten är en viktig enhet för produktion av ytaktiva kemikalier inom specialsegmentet. Produktionen sker i ett flertal olika enhetsoperationer såsom hydrering, nitrilering, destillation och quertonisering. Säkerheten i vår anläggning är vår viktigaste prioritet.

Vi ser framför oss ökade produktionsvolymer till Siten i Stockvik. Optimering och ständig förbättring av nuvarande processer och utrustningar är viktiga områden för att möta efterfrågan. Flera större investeringsprojekt är också planerade för kommande år.


Då en av våra nuvarande produktionsingenjörer ska gå på föräldraledighet söker vi nu dennes ersättare.


Om tjänsten

Som Produktionsingenjör ansvarar du för att tillsammans med andra i Produktionsteamet säkerställa att standarder och förbättringsplaner är uppdaterade och följs. Du kommer att arbeta för att minska avvikelse från produktionsplan och öka andelen rätt första gången. I din roll arbetar du nära ledare och operatörer där du ska ge daglig coachning och support till problemlösning i produktionen.


Utveckling och förbättringar av den befintliga produktionen är ett ständigt pågående fokus. Vi fokuserar på att nå hög produktivitet i alla led där arbete inom Hälsa, Säkerhet och Miljö är en förutsättning.


Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Aktivt utöva ledarskap för att öka säkerheten på fabriken och ha konstruktiv dialog med anställda för att säkra att våra säkerhetsrutiner följs


Leder/deltar i riskanalyser (beroende på typ av analys) och säkerställer att åtgärder från riskanalyser görs i tid enligt plan. En annan del i detta är att delta i säkerhetsråd och skyddsronder


Leder tillbuds- och avvikelseutredningar gällande process och processäkerhet inom området


Genom daglig coaching och support lösa akuta produktionsproblem i fabriken relaterade till process och kvalitet


Bidra med expertkunskap i investeringsprojekt och ta fram förslag till förbättringar


Identifierar behov, tar fram underlag, prioriterar, deltar i genomförandet och följer upp effekten av modifieringar


Håller i processgruppsmöten i samarbete med produktionsledaren


Skapa ett stimulerande och utvecklande arbetsklimat som leder till ett högt engagemang i gruppen

Kravprofil

Universitets-/högskoleexamen som civilingenjör inom kemiteknik eller motsvarande


Meriterande om du har erfarenhet av arbete som produktionsingenjör/processingenjör


Erfarenhet av Lean eller andra produktionssystem samt projekt


God engelska och svenska, i tal och skrift


För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du drivs av att lösa problem och söka förbättring och utveckling, både på egen hand och tillsammans med andra. Det krävs ett strukturerat arbetssätt och förmåga att ha en helhetssyn. Vidare önskar vi att du är noggrann, flexibel och målfokuserad samt tvekar inte att ta de kontakter som krävs för att driva uppdrag och projekt framåt. Vi arbetar med högt säkerhetstänk är du en förebild inom detta och inspirerar kollegor. Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna i kombination med rätt utbildning/erfarenhet


Vad kan AkzoNobel erbjuda dig?

Om du delar våra värderingar kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas – både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande arbetsuppgifter och projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm.


Genom att arbeta med AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition – att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.


Ytterligare information

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid fram till juni 2020. Du är placerad i Stockvik, Sundsvall och rapporterar direkt till Produktionschefen.

Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Om du behöver hjälp vänligen kontakta Recruiting.SE@akzonobel.com


För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta: Maria Wåhlén-Nordkvist, Produktionschef tel 070-3396747


För generell information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta: Recruiting.SE@akzonobel.com


För fackliga frågor vänligen kontakta:


Sveriges Ingenjörer, Carl Nordlander 060-13 42 25


Unionen, Mattias Andersson 060-13 41 67


Om du har generella frågor kring din ansökan eller behöver hjälp, vänligen kontakta: Recruiting.SE@akzonobel.com


Vi ser fram emot din ansökan!


Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda


Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
AkzoNobel creates everyday essentials to make people's lives more liveable and inspiring. As a leading global paints and coatings company and a major producer of specialty chemicals, we supply essential ingredients, essential protection and essential color to industries and consumers worldwide. Backed by a pioneering heritage, our innovative products and sustainable technologies are designed to meet the growing demands of our fast-changing planet, while making life easier. Headquartered in Amsterdam, the Netherlands, we have approximately 45,000 people in around 80 countries, while our portfolio includes well-known brands such as Dulux, Sikkens, International, Interpon and Eka. Consistently ranked as a leader in sustainability, we are dedicated to energizing cities and communities while creating a protected, colorful world where life is improved by what we do.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga