Bolagsverket · Publicerad 5 okt 2021

Systemtekniker Linux

Om arbetsplatsen

Bolagsverket i Sundsvall är en myndighet som har siktet inställt på digitalisering och innovation. Vi är drygt 600 medarbetare som varje dag arbetar för att ge företagsamma människor i Sverige möjligheten att förverkliga sina drömmar och känna trygghet i sitt företagande.

För att fortsätta vårt viktiga arbete strävar vi efter att vara en arbetsplats där vi genom mod och tillit skapar förutsättningar för medarbetare att trivas och utvecklas. Var med och bygg vår framtid!

Arbetsuppgifter

Vi söker nu systemtekniker till vårt team inom Teknisk Infrastruktur.

I den här spännande rollen ingår du i ett mindre sammansvetsat team, där du kommer arbeta tillsammans med dina kollegor och med stora möjligheter påverka strategin och utvecklingen framåt. Tillsammans har vi uppdraget att arbeta med utveckling, förvaltning och vidareutveckling av Bolagsverkets linux- och automatiseringsplattform.

Arbetet omfattar planering av driftsättningar, felsökning, konfigurering och optimering av produktområdets ingående komponenter. Du kommer även att delta i projektarbeten och utredningar, med uppgifter som rör uppsättning/konfiguration av tekniska miljöer.

Vidare kommer du att arbeta nära mot interna projektledare, leverantörer och kunder. Bolagsverkets virtualiserade miljö bygger på VMware och servrarna bygger på Suse Linux Enterprise Server och Windows Server.

Arbetstid utanför ordinarie kontorstid förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har aktuell akademisk examen inom it eller annan utbildning/arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig inom arbetsområdena systemteknik och Linux/Unix applikationsservrar.

Du behöver ha några års erfarenhet från arbetslivet av Linux och serverdrift, likaså har du tidigare arbetat med integration och it-infrastruktur.

Det är meriterande om du har kunskap inom något av följande områden:
  • Större komplexa IT-miljöer.
  • Konfigurationsverktyg som Saltstack, Puppet eller Ansible.
  • Automatiseringslösningar som vRealize Automation.
  • Containerteknologier, Docker.
  • Automatisering, virutalisering , programspråk såsom bash, Python och perl.
Vidare har du stort intresse gällande it-produktion och att utveckla och att förbättra utifrån teamets uppdrag. Som person är du en ambitiös, ödmjuk och kommunikativ lagspelare som trivs med att arbeta tillsammans med andra.

Din analytiska förmåga kommer väl till pass då du kommer att arbeta med att samla in och utvärdera information. Du arbetar systematiskt och tar egna initiativ, du har förmågan att även se utanför boxen för att nå resultat. Du kan lätt uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska.

Brinner du för utveckling inom linuxområdet? Vill du bli en i vårt team och bidra med värdefullt arbete? Välkommen till oss!

Ansök redan idag, då intervjuer kan komma ske löpande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:2021-10-27

Referensnummer: 54/21
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Övrigt

Vi strävar efter att vara en arbetsplats där det finns goda förutsättningar att ta hand om sin hälsa. Därför erbjuder vi bland annat friskvårdbidrag och friskvårdstimme samt massage och gym i våra lokaler i Sundsvall.

Läs mer om alla våra förmåner på bolagsverket.se/om/oss/jobb.

Vi undanber oss alla erbjudande om rekryterings- och annonshjälp.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
27 okt 2021
Ort
Sundsvall
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga