Sunne kommun · Publicerad 7 okt 2019

Beskrivning

Sunne och Torsby kommuner samverkar inom räddningstjänstens område genom att ha gemensam ledning, administration och tillsynsverksamhet. Räddningschefen är anställd i Sunne kommun men arbetar i båda kommunerna. I Sunne tillhör räddningstjänsten organisatoriskt verksamheten Samhällsbyggnad.

En utredning om eventuell förbundsbildning planeras.

Sunne kommuns värdegrund är respekt, utveckling och professionalism och genomsyrar den dagliga verksamheten och långsiktiga beslut. Ledarskap i Sunne kommun innebär att:
  • Jag respekterar politiskt fattade beslut och förmedlar Sunne kommuns övergripande mål till mina medarbetare och tar ansvar för att målen följs upp och uppnås
  • Jag agerar utifrån ett professionellt förhållningssätt och har ett helhetsperspektiv där samverkan är självklar
  • Jag tar ansvar för att min verksamhet kommunicerar med medborgare/kunder och medarbetare på ett professionellt sätt
  • Jag ansvarar för att de ekonomiska ramarna håller
  • Jag tar del av och förmedlar ny kunskap och trender inom mitt verksamhetsområde
  • Jag främjar ett kreativt och tillåtande arbetsklimat där mina medarbetare får förutsättningar att utvecklas och vara delaktiga i det pågående arbetet
  • Jag är arbetsgivarens representant och genomför varje år resultat- och utvecklingssamtal med mina medarbetare
Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett arbete där du kommer att leda, samordna och utveckla räddningstjänstens förebyggande och operativa verksamhet så att den bedrivs effektivt, kostnadsmedvetet och i enlighet med politiskt uppsatta mål. Du, tillsammans med dina medarbetare, skapar förutsättningar för att arbetet bedrivs effektivt genom att beslut och processer kvalitetssäkras samt rutiner och metoder förtydligas och utvecklas. Du ska tillse att räddningstjänsten uppfyller kommunernas handlingsprogram för räddning och säkerhet samt aktuell lagstiftning. Du kommer också att ha en viktig roll i att samverka brett med medborgare, näringsliv, myndigheter, organisationer och övriga kommunala verksamheter.

Som räddningschef ingår du i verksamheten Samhällsbyggnads ledningsgrupp. Du har ansvar för räddningstjänstens personal, arbetsmiljö, verksamhet och ekonomi. Det direkta personalansvaret omfattar den heltidsanställda personalen i båda kommunerna. RiB-personalen är underställd Stf räddningschef

Beredskap (RCB) ingår i tjänsten.

Vi har totalt 9 heltidstjänster i Sunne och Torsby. RiB-personalen är organiserad till en huvudstation och två mindre stationer i Sunne kommun. I Torsby kommun är RiB-personalen organiserad till en huvudstation och fyra mindre stationer.

Kvalifikationer

Du som söker är antingen brandmästare med utbildning i förebyggande och förvaltningskunskap, eller har räddningsledning (B), med utbildning i tillsyn och olycksförebyggande verksamhet (B). Utbildad brandingenjör med påbyggnadsutbildning i räddningstjänst (RUB) är meriterande. Även annan utbildning kan prövas likvärdig.

Du har även erfarenhet från arbete i en ledande befattning, gärna som chef/ledare. Genom din erfarenhet har du skaffat dig hög kompetens inom personal-, ekonomi- och verksamhetsuppföljning. Erfarenhet från arbete inom en räddningstjänstorganisation är en fördel. Du har god förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar och är väl insatt i myndighetsutövning och beslutsprocesser som finns i en kommunal verksamhet. Det är viktigt att du som person har ett genuint intresse för ledarskap och är stabil, drivande och trygg i att fatta beslut. Du har ett tydligt ledarskap som bygger på kommunikation och skapar tillit och engagemang.

Övrigt

Din arbetsplats är förlagd till både Sunne och Torsby.

Sunne kommun tar emot ansökningar via länken i annonsen och meddelande om tjänsten ges via din inloggning i systemet. Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sunne i Värmland är platsen där modet växer, livet är enkelt och allting är möjligt. Här finns ett rikt föreningsliv där du kan utöva dina intressen. På fem minuter tar du dig mellan spabesöket, shoppingen, skogspromenaden, teatern, badet, golfrundan, skidåkningen eller vad du nu väljer. Kommunen är känd för sina många arrangemang, sin berättartradition och ett varierat näringsliv med små och medelstora företag. Välkommen! Läs mer om Sunne på www.sunne.se
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga