Ogunsen Executive Search · Publicerad 10 nov 2021

Hissmekano AB grundades i Stockholm 1938 och är idag den största oberoende leverantören av hisskomponenter i Norden. Hissmekano är mitt i sin internationella expansion och ser stor potential i den europeiska hissmarknaden under lång tid framöver. Då koncernen växer behöver man förstärka Hissmekano med en entreprenöriell och affärsdriven ekonomichef, som kan vara med och leda Hissmekano på denna expansionsresa. Här får du möjligheten att driva ekonomifunktionen i en affärsnära roll i en familjär och varm företagskultur.

Hissmekanos huvudkontor, med logistik, försäljning och support, ligger i Täby, strax utanför Stockholm. Företaget omsätter ca 100 miljoner kronor och har idag 20 personer anställda i Sverige, 1 i bolagets tyska dotterbolag och 5 personer i ett supportteam i Nordmakedonien.

Läs mer på www.hissmekano.com

Arbetsbeskrivning

Som ekonomichef på Hissmekano leder och ansvarar du för ekonomifunktionens alla delar. Rollen omfattar ett totalansvar för bolagets ekonomifunktion, där du tillsammans med ditt team hanterar företagets ekonomi och redovisning samt ekonomisk rapportering till ledning, styrelse och moderbolag. Du ansvarar också för att tillsammans med den lokala bokföringsbyrån säkerställa det tyska dotterbolagets redovisning samt för konsolidering av bolagen. I rollen som ekonomichef ingår även ett ansvar för företagsövergripande personal- och HR-frågor. Då Hissmekano befinner sig i en stark expansionsfas kan ansvaret för rätt person i rollen som ekonomichef komma att förändras och växa.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi, gärna med inriktning mot ekonomistyrning. Vi tror att du som söker har erfarenhet av liknande roller eller bakgrund som Business Controller då rollen innebär ett stort fokus på affären. Det är positivt om du har erfarenhet av arbete i Europa eller inom internationell expansion. Vi söker dig med entreprenörens initiativkraft och driv. Du kan ha tillägnat dig dina erfarenheter som konsult eller i operativa roller. Då Hissmekano hanterar stora mängder transaktioner och har hög grad av automatisering tror vi att du som söker har en god problemlösningsförmåga och lätt för att sätta dig in i system och processer. Du har god kommunikativ förmåga på svenska och engelska både i tal och skrift. Tyskakunskaper är ett stort plus. Vi tror att du med din nyfikenhet och driv tillför både ekonomifunktionen och Hissmekano i stort ett engagemang och delaktighet i Hissmekanos fortsatta tillväxtresa.

Det här är en spännande och utvecklande tjänst för dig som idag arbetar som exempelvis Business Controller eller som ekonomichef i ett mindre bolag och som är redo för att ta ett större ansvar, men som fortfarande vill arbeta verksamhetsnära. Här får du möjlighet att leda ett team i en familjär miljö tillsammans med engagerade kollegor.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Hissmekano med Ogunsen Executive Search. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Hendrik Dahlgren, Seniorkonsult 070-471 59 03 eller Emelie Jorland, Researchkonsult 072-066 02 98. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Ogunsen Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

Ogunsen Executive Search är en del av koncernen SJR in Scandinavia AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
9 jan 2022
Ort
Täby
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga