SJR · Publicerad 5 okt 2020

Nu söker vi en affärsorienterad Ekonomichef till StrongPoint - en internationell koncern under stark tillväxt, marknadsledande inom e-handel/dagligvaruhandeln och noterad på Oslo-börsen.

Om rollen

Tjänsten är placerad i Täby tillsammans med den svenska delen av koncernledningen. Du kommer att rapportera till VD för den svenska verksamheten men även ha en streckad linje till koncernens CFO i Oslo. Ditt ekonomiteam bestående av fem medarbetare inom redovisning och controlling/rapportering sitter i Mölndal.

I rollen som Ekonomichef kommer du ha översikt över företagets ekonomiska utveckling samt övergripande ansvar för all rapportering för StrongPoint AB med tillhörande affärsenheter.

Du blir ett viktigt bollplank för ledningen i såväl strategiska som operativa frågor - alltid med den lönsamma affären i fokus. Personen vi söker bör på ett proaktivt sätt vara med och utveckla vår verksamhet och bidra till ökad ekonomisk kontroll och lönsamhet.

I ditt ansvarsområde ligger bland annat:
  • Övergripande ansvar för att rapportering sker i enlighet med svenska lagar och regler, både internt till koncern och externt
  • Rådgivning till svenska ledningen och koncern-CFO i frågor kring tex M & A, affärsutveckling, nya marknader/expansionsfrågor etc
  • Personalansvar för ekonomiavdelningen
  • Kontakt med revisorer
  • Budget- och prognosarbete
  • Intäkts- och kostnadsanalyser, prissättningsfrågor
  • Systemansvar för ERP och BI-system i Sverige
  • Vara ett stöd till verksamhetens chefer i ekonomirelaterade frågor
  • Leda interna projekt, såväl inom Sverige som koncernen
Din bakgrund och profil

Vi söker dig med bred och gedigen erfarenhet inom ekonomi, controlling och redovisning (gärna inklusive IFRS och koncernredovisning). Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom en internationell börsnoterad koncern. Du bör också ha tillhört en ledningsgrupp och ha förmågan att övergripande analysera utvecklingen i bolaget och ge oberoende råd om förbättringsåtgärder och strategiska vägval. Du har en stark kommersiell ådra och hög förståelse för ROI vilket du kombinerar med en stark förmåga att agera proaktivt och analytiskt. Har du tidigare erfarenhet inom M & A är det meriterande liksom erfarenhet av BI-utvecklingsprojekt.

Som person behöver du också vara flexibel, dynamisk och energisk och trivas i en familjär och entreprenöriell miljö där vi tillsammans och kontinuerligt bygger vidare vår verksamhet.

Om StrongPoint

StrongPoint tillhandahåller innovativa systemlösningar för dagens flexibla dagligvaruhandel - både i butik och online. StrongPoint har under åren utvecklat starka partnerskap med både kunder och leverantörer och är marknadsledande inom E-handelslogistik för dagligvaruhandeln i Sverige och Norden. Vårt team står redo att leverera professionell service och konsulttjänster både i Sverige och internationellt med mer än 500 anställda i Norge, Sverige, Baltikum och Spanien. StrongPoint har sitt huvudkontor i Rælingen i Norge och är noterat på Oslobörsen (ticker: STRONG). www.strongpoint.com

Ansökan

I denna rekrytering har StrongPoint valt att samarbeta med SJR. Intervjuer och urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 070-4715914 alt på sara.borgestrom@sjr.se.

Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post. Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Ekonomichef
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
4 dec 2020
Ort
Täby
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga