SYNLAB Sverige AB · Publicerad 21 juli 2020

Är du en erfaren ekonom som drivs av förändring, effektivisering och utveckling? Brinner du för redovisning och utveckling av redovisnings- och ekonomiprocesser? Då kan tjänsten som operativ Ekonomichef på SYNLAB Medilab i Täby vara rätt tjänst för just dig!

SYNLAB Medilab i Täby söker nu en operativ Ekonomichef som vill vara med och fortsätta utveckla SYNLAB Medilabs ekonomifunktion. Rollen är bred med allt från redovisning, bokslut, rapportering till att ta fram väsentliga nyckeltal och KPI:er för uppföljning, olika analyser, affärsmodeller och presentationsunderlag. Du arbetar tillsammans med verksamheten och stöttar med underlag till väsentliga affärsbeslut. I tjänsten ingår personalansvar för två personer. Du kommer ingå i företagets ledningsgrupp och rapportera direkt till VD samt till CFO för SYNLABs verksamhet i norra Europa. Tjänsten är belägen på huvudkontoret i Täby.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Operativt medverka och säkerställa månads- och årsbokslut
  • Rapportering till både ledning och huvudkontor
  • Driva prognos- och budgetprocessen - i nära samarbete med VD och övriga chefer i organisationen
  • Analys av resultat, balans, Opex, Capex, KPI uppföljning och kassaflöde
  • Delaktig och stöd i analyser och rekommendationer kring affären och eventuella nya affärsmöjligheter
  • Ansvara för årsredovisningen
  • Ansvara för analys- och presentationsmaterial till business reviews
  • Bygga ett framgångsrikt ekonomiteam med initialt personalansvar för 2 personer
  • Kontinuerligt arbeta med utveckling och processförbättringar
Vem är du?

För att trivas i rollen är du civilekonom eller motsvarande. Du har gedigen erfarenhet av redovisning, rapportering och controlling gärna från internationellt bolag. Vidare har du erfarenhet av att utveckla processer och arbetssätt samt mycket goda kunskaper i Excel och engelska. Ditt systemintresse är stort och har du erfarenhet av personalledning och erfarenhet från hälso- och sjukvårdsbranschen är det meriterande. På ett personligt plan är du prestigelös, analytisk, proaktiv och tycker om att arbeta med andra. Du drivs av effektivisering och vill utvecklas i takt med bolaget.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar SYNLAB Medilab med MPYA Finance. Urval och Intervjuer kommer påbörjas i början på augusti men skicka gärna in din ansökan redan nu då vi kontinuerligt går igenom ansökningarna. I Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Om SYNLAB Medilab
Aleris Medilab är nu SYNLAB Medilab. Vi är en av Sveriges största privata leverantörer av laboratoriemedicinska tjänster inom klinisk kemi, klinisk mikrobiologi och kliniskt patologi/cytologi. Vi driver även ett antal närlaboratorier runt om i Stockholmsregionen och i Uppsala. Vi erbjuder ett omfattande sortiment av rutinanalyser och mer specialiserade undersökningar. Verksamheten genomsyras av ett starkt engagemang och ett ständigt pågående arbete för förbättrad kvalitet inom alla områden. Du kan hitta mer information om oss på medilab.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
20 aug 2020
Ort
Täby
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef

Inga fler liknande jobb tillgängliga