Dometic Seitz AB · Publicerad 15 nov

Ekonomichef

Till Dometic och enheten i Tidaholm söker vi en Ekonomichef med internationell profil med uppdrag att leda och utveckla ekonomifunktionen i ett företag som är inne i en spännande fas med stor tillväxt.

Tjänsten är förstås en nyckelroll i företaget med övergripande ekonomiansvar för enheten i Tidaholm och stora möjligheter att påverka företagets drift och utveckling. Ekonomiavdelningen, som även ansvarar för IT och HR, består av ytterligare tre kompetenta medarbetare. Du ingår i en ambitiös ledningsgrupp med stort utvecklingsfokus och rapporterar till VD, samt till CFO i koncernen.

Tjänsten erbjuder en bredd av ansvarsområden med blandning av operativa och strategiska frågor. Huvudsakliga arbetsuppgifter är:
 • Övergripande ansvar för att leda och följa upp löpande ekonomiarbete.
 • Driva och genomföra bokslutsarbete och ekonomisk rapportering.
 • Budget- och prognosarbete.
 • Controlling och ansvar för uppföljning/aktiviteter.
 • Ledningsgruppsarbete.
 • Ansvar för kalkylering, prissättning och delaktighet i investeringar.
 • Driva och delta i förbättringsarbete som berör ansvarsområdet.
 • Övergripande administrativa frågor; t.ex. försäkringar, avtalsfrågor/juridik.
 • Övergripande ansvar för IT-plattform, IT-system och kontaktperson för IT.
 • Support till organisationen i frågor som berör ansvarsområdet.
 • Övergripande ansvar för HR och löneadministration.
För att lyckas i rollen behöver du kompetens motsvarande civilekonomutbildning och 5 års erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete. Du behöver behärska engelska i tal och skrift, samt ha intresse och kompetens inom IT, speciellt ERP och Officepaketet. Kunskaper om HR, personal och löneadministration är meriterande.

Som person är du affärsorienterad, kommunikativ med hög förmåga att skapa goda interna och externa relationer. Analys och problemlösning är starka sidor hos dig och du gillar att sätta och uppnå mål. Helhetsperspektiv är viktigt och initiativförmåga att utifrån eget ansvarsområde agera i och tillsammans med organisationen.

Förändringar och Lean-arbete ser du som en naturlig del i jobbet och trivs i en miljö präglad av företagets grundvärderingar; ärlighet, öppenhet, pålitlighet och engagemang.

I denna rekrytering samarbetar Dometic Seitz med Codeq AB. Information om företaget och tjänsten lämnas av: Christer Johansson, 0393 - 77 99 95.

Placeringsort är Tidaholm.

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan önskas snarast, dock senast 2017.11.13 via www.codeq.se. Ansökningshandlingar önskas på engelska.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Dometic tillhandahåller lösningar för "Mobile living" inom områdena Klimat, Hygien & Sanitet samt Mat & Dryck.

Dometic tillverkar och säljer produkter inom dessa områden för användning i fritidsfordon, lastbilar och personbilar i premiumsegmentet, fritids- och arbetsbåtar med mera.

Dometic har 22 produktions- och monteringsanläggningar i Americas (Nord- och Sydamerika), EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika) och APAC (Asien och Stillahavsområdet). Produkterna säljs i mer än 100 länder.

Dometic har cirka 6,500 anställda och är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2015.

Dometic AB utvecklar och tillverkar fönster, dörrar och takluckor främst för den europeiska och australiska husbils- och husvagnsindustrin. Företaget är beläget i Tidaholm och har 140 medarbetare. Vi lägger stor vikt vid våra värderingar som är ärlighet, engagemang, pålitlighet och öppenhet.

Mer information på: www.dometic.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
26 nov
Ort
Tidaholm
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga