Trollhättans Stad · Publicerad 20 mars 2019

Varje dag jobbar Trollhättans Stads 4 500 medarbetare för att göra en positiv skillnad för Trollhättans alla kommuninvånare. Här finns en spännande utveckling där du kan vara med och göra vår stad ännu bättre.

Omsorgsförvaltningen, Biståndsenheten
Biståndsenheten finns inom Trollhättans stads Omsorgsförvaltning och inom enheten handläggs ärenden rörande äldre och personer med funktionsnedsättning, bostadsanpassningslagen samt färdtjänst.

Vår ledningsfilosofi är att
"Ett gott ledarskap är vårt viktigaste verktyg i arbetet som chef i Trollhättans Stad och professionalism en utgångspunkt för vårt agerande. Medarbetarnas delaktighet är en förutsättning för framgång. I varje verksamhet fokuserar vi på målen och tar ett stort ansvar för verksamhetens utveckling. Vårt förhållningssätt har ledorden helhetssyn, respekt, engagemang och handling. Vi agerar som förebilder i våra uppdrag".

Arbetsuppgifter
I din roll som enhetschef har du personal-, budget-, arbetsmiljö- och verksamhetsansvar. Enheten är ensam i sitt ansvar för myndighetsutövning.

En viktig del är att samverka bl a med förvaltningens enhetschefer och externt med andra aktörer. Inom Omsorgsförvaltningen pågår ett processinriktat kvalitetsarbete och Du ska ha god kännedom om vårt kvalitetsledningssystem och arbeta med egenkontroller för att ha koll på verksamhetens kvalitet tex handläggningstider. Tillsammans med övriga enhetschefer ingår du i verksamhetschefens ledningsgrupp.

Hos oss får du möjligheten att arbeta tillsammans med kompetenta medarbetare och kollegor! Vi stöttar och hjälper varandra. Detta stärker oss, skapar arbetsglädje och ökar vår gemenskap. Som chef i Trollhättans Stad erbjuds du olika kompetenshöjande insatser i form av chefsutbildningar och mentorprogram. Vi är måna om att du mår bra och erbjuder därmed flexibel arbetstid, friskvårdstimme samt friskvårdsbidrag.

Kvalifikationer
Du som söker är utbildad socionom eller motsvarande högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du skall ha mycket goda kunskaper i gällande lagstiftning, rättspraxis och ärendehandläggning samt ha egen erfarenhet av myndighetsutövning. Du ska ha goda förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Du bör ha erfarenhet av att ha arbetat som chef. I rollen som chef och ledare är du stabil och trygg. Du driver, motiverar och får dina medarbetare att växa genom att se deras styrkor och ger dem de förutsättningar som krävs för att nå gemensamma mål.

I ditt bemötande är du tillmötesgående, uppmärksam och du har en rak och tydlig kommunikation. Du har mod och kompetens att genomföra förändringar. Slutligen är det viktigt att du lägger ner energi och engagemang i ditt arbete samt att du har en god samarbetsförmåga.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsinformation
Rekrytering sker kontinuerligt under ansökningstiden.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons! Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 600 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas. Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun. Vi som arbetar i Trollhättans Stad drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga