Trollhättans Stad · Publicerad 28 feb

Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, som vill få fler invånare. I dag är vi närmare 58 600 invånare, men siktet är inställt att växa till 70 000 personer. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas.
Är Du intresserad av att delta i en spännande utveckling av vår kommun?

Om verksamheten
Avdelningen Mark och Exploatering tillhör kontoret Tillväxt och Utveckling, vilket är en enhet inom Kommunstyrelsens förvaltning. Kontoret består av ett flertal strategiska funktioner såsom översiktlig planering, social hållbarhet, miljö, energi och näringsliv. Kontoret har sammanlagt ca 30 medarbetare.
För närvarande är vi åtta personer på avdelningen som ansvarar för utveckling och förvaltning av kommunens markinnehav. Mark- och exploateringsavdelningen behöver nu stärka upp arbetsgruppen med ytterligare en medarbetare på grund av kommande föräldraledighet samt framtida pensionsavgångar.

Arbetsuppgifter
Som exploateringsingenjör kommer Du att arbeta som projektledare i samband med utvecklingen av stadens mark. Vid framtagande av kommunala tomter för bostäder och verksamheter driver du tillsammans med dina kollegor projektet från idé till säljbar tomt. I samband med detaljplaneläggning av privatägd mark bevakar du bland annat att ekonomiska förutsättningar skapas för utbyggnad av allmän plats. Upprättande av avtal och kalkyler samt förbereda och redovisa ärenden som kräver politiska beslut är en del av arbetsuppgifterna. Tillsammans hjälps vi åt för att lösa uppdragen. Det stärker oss, skapar arbetsglädje och ökar vår gemenskap.
I Trollhättans Stad finns goda utvecklingsmöjligheter. Vi erbjuder flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag mm.

Kvalifikationer
Vi söker Dig som har ett stort intresse för samhällsbyggnadsfrågor och vill vara en del i utvecklingen av Trollhättan.
  • Du har lätt för att samarbeta och ser värdet i att jobba mot gemensamma mål samtidigt som du tar stort ansvar och är drivande i ditt eget arbete.
  • Du är strukturerad och har en förmåga att se samband och knyta ihop olika intressen. - Du är kommunikativ och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
  • Du behärskar till fullo det svenska språket i tal o skrift.
  • Du har högskoleutbildning inom lantmäteri, samhällsbyggnad eller relevant erfarenhet inom området.
Erfarenhet av samhällsbyggnads- och exploateringsprocessen är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete inom kommunal verksamhet eller annan politiskt styrd organisation. Då tjänsten innebär en del resor med bil bör du ha B-körkort.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsinformation
Intervjuer kommer att ske under ansökningstiden.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga