Trollhättans Stad · Publicerad 12 sept 2019

Om verksamheten

Tessingatan ligger strax bakom ICA Jätten i Trollhättan. Boendet är för personer med funktionsnedsättning som är i behov av stöd dygnet runt.

Syftet med verksamheten är att hyresgästerna ska erbjudas ett individuellt anpassat stöd utifrån dennes behov, förmågor, intressen och önskemål. Verksamheten ska också stimulera till att ta del av kultur och fritid i samhället.

Verksamheten bedrivs utifrån ett socialpedagogiskt förhållningssätt. Personalgruppen består av stödassistenter och pedagoger.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att Du ger stöd och hjälp utifrån varje hyresgästs behov, förmåga, önskemål och intresse. Du ska ha ett reflekterande arbetssätt och utforma den enskildes vardag så att innehållet blir begripligt, hanterbart och meningsfullt. Vi strävar efter att utveckla relationer som kännetecknas av ömsesidighet, tillit, respekt och kontinuitet. Du ska arbeta utifrån verksamhetens mål och i arbetet ingår även särskilda ansvarsområden. Du medverkar även i konferenser där planering, utveckling och uppföljning av verksamheten är i fokus.

Kvalifikationer

Omvårdnadsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller liknande kompetens/erfarenhet och utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har kunskap om olika funktionsnedsättningar och dess konsekvenser, samt kunskap om stöd och metodik för att kompensera för funktionshinder i vardagen. Du kan också hantera stress, har tålamod och uthållighet.

Du kan arbeta i grupp, men har även förmåga att arbeta självständigt och fatta egna beslut. Du tar ansvar för Ditt egna lärande och utveckling. Tidigare erfarenheter av målgruppen är meriterande. Dokumentation är en viktig arbetsuppgift, varför vana med att arbeta vid dator är av betydelse och kunna uttrycka sig väl i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och att öka mångfald i personalgruppen.

Anställningsinformation
Intervjuer kommer ske kontinuerligt under ansökningstiden.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons! Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 600 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas. Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun. Vi som arbetar i Trollhättans Stad drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft. Trollhättans Stad tillämpar rökfri arbetstid.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga