Nilfisk AB · Publicerad 8 mars

Har du god hand om affärer och kunder? Vi söker nu dig som brinner för att utveckla såväl kundkonton som försäljningsprocesser. Du blir en del av mycket ett engagerat arbetslag bestående av fem distriktschefer - från kollegan Anders i syd till dig i norr.

Rollen

Med anledning av att vår Distriktschef i norr går i pension öppnar sig nu möjligheten att ta över ansvaret för Nilfisk till ytan största distrikt i Sverige - en spelplan som sträcker sig från Hälsingland till Lappland.

Som Distriktschef hos oss på Nilfisk blir du en viktig del i vårt säljteam bestående av 20 medarbetare med olika funktioner, fokus och ansvar. Du företräder och förfogar över några av marknadens mest konkurrenskraftiga produkter för professionellt bruk inom högtryckstvättar, industridammsugare och golvvårdsmaskiner. Men, även om det är svårt att bortse från vårt fina produktsortiment så vill vi att du i din försäljning tar utgångspunkt i våra kunder och slutanvändare, snarare än i våra produkter. Vi ser hur du blir en starkt bidragande part i att gå från produktfokus till kundfokus.

Ditt huvudsakliga fokus blir att utveckla försäljningen och skapa långvariga affärsrelationer med våra kunder. Dina kunder utgörs främst av professionella återförsäljare samt deras slutkunder - företrädelsevis inom industri-, bygg-, auto- och lantbruksbranschen. Samtidigt som tyngdpunkten i rollen ligger på det operativa arbetet ser vi gärna att du bidrar strategiskt, särskilt när det kommer till att utveckla ett sätt att sälja som passar dig, ditt distrikt, dina kunder och våra slutanvändare - och till din hjälp har du Affärsutvecklare, Key Account Manager Sverige och Försäljningschef.

Du når framgång hos våra kunder genom din närvaro och din tillgänglighet. I samråd med Försäljningschefen skapar du en god försäljningsstruktur och besökscykler vars frekvens passar dig såväl som dina kunder. Du utgår från hemmet men täcker ett stort geografiskt område. Vi ser med fördel att du bor i Skellefteå eller Luleå med omnejd.

Mer om rollen:
  • Driva försäljningsprocesser - på egen hand såväl som i samarbete med återförsäljare.
  • Genomföra kundmöten i syfte att förstå kundernas behov och hitta lösningar baserat på vårt proffssortiment.
  • Produktdemonstrationer ute hos slutkund.
  • Fullt budget- och resultatansvar för ditt distrikt.
Vi erbjuder alla våra anställda en god bas för personlig utveckling. Som anställd hos oss på Nilfisk du ges du möjlighet att påverka det sätt du arbetar på för stunden och inom koncernen finns karriärmöjligheter nationellt och internationellt. Du rapporterar till Försäljningschef och arbetar i nära samarbete med Key Account Manager för Sverige samt produktchefer och specialister. Din första tid hos oss inleds med ett genomtänkt introduktionsprogram.

Din profil

Du når din fulla potential när din kreativitet, ditt driv och din förmåga att entusiasmera och inspirera är en förutsättning för att lyckas. Du trivs med att arbeta nära kunden och du har lätt för att omsätta kundernas utmaningar och behov till affärsmöjligheter. Du har ett starkt intresse för att göra hållbara affärer och skapa långvariga kundrelationer som bygger på förtroende.

Vi tror att du:
  • Har några års erfarenhet av B2B-försäljning. Gärna från industrin eller mot återförsäljare
  • Trivs med att arbeta i roller med krav på hög aktivitetsnivå
  • Drivs och motiveras av utmaningar och personlig utveckling
  • Har en god struktur i ditt sätt att planera, utföra och dokumentera
  • Kommunicerar obehindrat på svenska, i såväl tal som skrift
  • Trivs med att arbeta fritt och ansvara för din egen planering och dina resultat
Bransch- och produktkunskap är meriterande men inget krav - din inställning, din affärsmässiga kreativitet och din förmåga att bygga långsiktiga relationer som bygger på förtroende kommer vara avgörande. Körkort för personbil är ett krav.

Ansökan

Välkommen med din ansökan snarast. Du ansöker genom att klicka på ”Sök tjänst”. Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post. I denna rekrytering samarbetar vi med Roi Rekrytering.

För frågor rörande rekryteringen kontakta ansvarig rekryterare Björn Jonasson på bjorn.jonasson@roirekrytering.se alternativt 0709-261 227.

För frågor rörande rollen eller företaget kontakta Måns Hedén, Försäljningschef, på mans.heden@nilfisk.com.

Om Nilfisk

Nilfisk grundades med en vision om att tillverka och sälja produkter av högsta kvalitet över hela världen, och i över 100 år har företaget anpassat sig efter marknaders och kunders växlande behov av innovativa produkter och lösningar. Med en global säljstyrka och beprövade försäljningskanaler har vi etablerat starka och värdefulla kundrelationer och partnerskap världen över, och vi strävar efter att gå i bräschen för teknisk utveckling för att uppfylla våra kunders framtida behov.

I dag erbjuder Nilfisk ett omfattande utbud av förstklassiga rengöringsprodukter och ett stabilt eftermarknadsutbud till den professionella marknaden.

Våra främsta produktlinjer är golvvårdsutrustning, dammsugare och högtryckstvättar, samt ett brett utbud av dammsugare och högtryckstvättar för hemmabruk till kunder över hela världen. Nilfisk Group har sitt huvudkontor i Danmark och försäljningsföretag i över 40 länder. Kombinerat med ett starkt nätverk av distributörer marknadsför och säljer Nilfisk sina produkter i mer än 100 länder totalt. Våra produktionsanläggningar ligger i Asien, Europa och Amerika.

Besök vår hemsida för mer information om oss: www.nilfisk.se.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
30 mars
Ort
Umeå
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning