Trafikverket · Publicerad 23 mars 2021

Som Överlämnandekoordinator hos Norrbotniabanan på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vill du arbeta i Norrlands största infrastrukturprojekt? Nu söker vi en överlämnandekoordinator med placering i Umeå eller Luleå!

Arbetsuppgifter
Jag som blir din chef heter Per Vedin. Jag litar på mina medarbetare och detaljstyr inte arbetet i deras vardag. Mitt mål är att hjälpa till att tydliggöra roller och arbetsuppgifter. Med mig som ledare ska man på ett enkelt sätt kunna beskriva vad man gör och varför, både för sin familj när man sitter och äter middag men också när man träffar någon för första gången. Tillsammans bygger vi Norrbotniabanan!

Det vi bygger ska överlämnas till mottagande förvaltare, både internt inom Trafikverket och till externa parter som t.ex. kommuner. Vi överlämnar anläggning, ansvar för drift och underhåll och anläggningsdata.

I rollen som överlämnandekoordinator arbetar du främst med att möjliggöra dessa överlämnanden och vara ett stöd till delprojektens medarbetare. Som överlämnandekoordinator kommer du att
 • planera och följa upp överlämnandet till externa parter utifrån programmets interna arbetssätt.
 • ansvara för att genomföra aktiviteter i överlämnandeplaner.
 • följa upp leveranser och överenskommelser
 • informera om rutiner och arbetssätt
I rollen arbetsleds du av funktionsansvarig för funktionen överlämnande och besiktning.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du tycker om ordning, struktur och administrativa uppgifter. Att hantera stora mängder information och data är din styrka. Ett öga för detaljer är bra då de leveranser vi ska överlämna måste vara korrekta och följa givna strukturer. Du får gärna vara nyfiken och presentera förslag på hur arbetssätt kan effektiviseras eller om det arbete vi sammanställer inte skapar värde. Vidare har du en god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som
 • har en examen från högskola eller universitet med en omfattning av 180 hp (120p) annan utbildning som vi tillsammans med relevant erfarenhet bedömer som likvärdig.
 • har aktuell erfarenhet av arbete med överlämnande, projektering, projektledning eller projekteringsledning i väg-, järnväg- eller andra anläggningsprojekt.
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
 • har B-körkort
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet från att arbeta i järnvägsprojekt.
 • har erfarenhet från Trafikverkets överlämnandeprocess.
 • har kunskaper om Trafikverkets gällande regelverk och regelverksstruktur.
Placeringsort: Umeå eller Luleå

#Norrbotniabanan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-12

Upplysningar

Rekryterande chef Per Vedin
0101234869

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
12 apr 2021
Ort
Umeå
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga