Trafikverket · Publicerad 27 juli 2020

Arbetsuppgifter
I rollen som projektingenjör har du en unik möjlighet att lära dig och utveckla dina färdigheter och kompetens inom projektledning. Du är ett stöd till projektledaren och avlastar och biträder denne genom ett projekts alla faser. Rollen är mycket varierande beroende på i vad som är fokus i projektet vid varje givet tillfälle, men normalt sett stöttar du bland annat i projektens kontinuerliga ekonomiuppföljning, intern administration, att planerings- och projekteringsprocessen följs och anpassas till uppdraget, samt att arbetet genomförs enligt de lagar, regler, bestämmelser, riktlinjer, förordningar och interna arbetsinstruktioner som finns. I din roll kommer du även arbeta med riskhantering, arbeta med förberedelser och underlag inför upphandlingar och följa upp tidsplaner. Vi förväntar oss att alla våra medarbetare delar med sig av sina erfarenheter och på sätt förbättrar vi våra arbetssätt och tänker nytt. Som Projektingenjör finns även möjligheter att bli Projektledare i framtiden.

Kvalifikationer
Som person är du initiativtagande och självständig och ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du är en person som har god förmåga att planera och strukturera och med ett helhetstänk skapar du utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Du har goda ledaregenskaper och en förmåga att få med dig andra.

Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har aktuell relevant erfarenhet från arbete i projekt
  • har aktuell relevant erfarenhet från arbete med ekonomifrågor
  • har aktuell relevant erfarenhet från arbete med administration
  • har goda kunskaper i svenska i tal som skrift
  • har god datorvana
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har relevant erfarenhet från arbete med utvecklingsfrågor/verksamhetsutveckling
  • har relevant erfarenhet från arbete i infrastrukturprojekt
Placeringsort: Umeå

Intervjuer är planerade till 10-11 september.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar. Allt för att vi tillsammans ska kunna göra Sverige närmare.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-26

Upplysningar

Rekryterande chef Ann-Christin Wretell
0101234680

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Christina Mattila
0101237068

ST Lena Torgerstad
0101237411
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
26 aug 2020
Ort
Umeå
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga