Trafikverket · Publicerad 18 feb 2021

Som Projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vill du arbeta i Norrlands största infrastrukturprojekt? Nu söker vi projektledare med placering i Umeå!

Arbetsuppgifter
Som projektledare kommer du
 • ha övergripande ansvar för bygghandlingsprojektering och entreprenader inklusive överlämnande med avseende tid, kostnad, innehåll.
 • ha övergripande ansvar för samordning inom eget projekt samt att samordna eget projekt med andra projekt inom projektenheten.
 • vara ansvarig för upprättande av förfrågningsunderlag för konsultupphandlingar och är sedan ansvarig för framdriften i projektet.
 • besluta, leda, styra och samordna projektet så att verksamheten genomförs i enlighet med Norrbotniabanans mål.
 • företräda Trafikverket i frågor och möten med leverantören men även med externa intressenter, tex samrådsmöten med allmänhet och kommun. Att ha bra relationer med externa intressenter och leverantörer är en framgångsfaktor för projektet.
Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du självgående och har lätt för att samarbeta med andra. Du har en god analytisk förmåga, är flexibel och kan förmedla budskap på ett enkelt och tydligt sätt. En annan viktigt del är ditt affärsmässiga förhållningssätt, för att skapa lönsamhet och effektivitet i uppdragen. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som
 • är civilingenjör väg- och vatten, eller motsvarande utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • har flerårig relevant och aktuell erfarenhet inom mark- och anläggningsprojektering eller byggande.
 • har vana från att arbeta i stora organisationer och där ha erfarenhet från att leda och genomföra projekt.
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
 • har körkort för personbil.
Det är meriterande om du
 • har goda kunskaper om gällande regelverk.
 • har goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
Intervjuer är planerade till 26 mars samt 30 mars.

Webbaserade tester kommer användas som en del i urvalsarbetet.

#norrbotniabanan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-10

Upplysningar

Rekryterande chef Tomas Boström
0101234545

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Christina Mattila
0101237068
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 mars 2021
Ort
Umeå
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga