Trafikverket · Publicerad 27 jan 2021

Som Risk- och kvalitetsspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vill du arbeta i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt? Norrbotniabanan är en ny kustnära järnväg mellan Umeå och Luleå och projektet söker nu en specialist inom risk och kvalitet!

Arbetsuppgifter
I rollen som specialist inom risk och kvalitet i program Norrbotniabanan ger du vägledning och agerar stöd till främst program- och projektledningen men även till chefer och övriga medarbetare. Du verkar som en ambassadör för dina områden genom att konkretisera, implementera och följa upp arbetssätt. Du är placerad i Umeå och du kommer att få vara med och forma rollen tillsammans med dina kollegor som jobbar med risk och kvalitet, så väl som de som jobbar med planering och säkerhet. Du kommer arbeta i programmets alla skeden, från planering till produktion.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Styra, stötta och samordna projekten med frågor rörande risk och kvalitet
  • Vara drivande i arbetet med att analysera och följa upp arbetet med risker och behandlingsplaner
  • Planera och leda workshops inom risk, både internt och externt
  • Delta i arbetet med upphandlingar och följa upp ställda krav gentemot kontrakterade leverantörer
  • Utbilda och vägleda i Trafikverkets ledningssystem och processer
Du är anställd på den centrala enheten Riskhantering och tillsammans med dina kollegor som finns i andra program deltar du i arbetet att förbättra och utveckla riskhanteringen inom Verksamhetsområdet Stora projekt. Det finns även möjlighet att delta i Trafikverksgemensamma arbeten inom risk och kvalitet så som arbetsgrupper och förvaltning.

Kvalifikationer
För att trivas i den här rollen ska du vara van vid att arbeta självständigt med dina frågor och du har ett driv och en förmåga att få saker och ting gjorda. Du är trygg i din yrkesroll och vågar utmana verksamheten med nya lösningar på problem. Rollen innefattar också många olika interna men även externa kontakter, så din förmåga att skapa och bibehålla goda relationer är viktigt.

För att lyckas i detta uppdrag på Norrbotniabanan bör du ha:
  • en universitets- eller högskoleutbildning inom risk och/eller kvalitetsledning alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • erfarenhet av riskhantering, kvalitetsledningsarbete alternativt projektledning av större projekt
Vi ser det som meriterande om du har:
  • erfarenhet från anläggningsbranschen och/eller stora organisationer
  • erfarenhet av verksamhetsstyrning, ledningssystem, processer och revisionsverksamhet (t. ex. leverantörsuppföljning)
Då stor del av kommunikationen och dokumentationen sker på svenska och i viss mån engelska ser vi en fördel med att du är bekväm i båda språken.

B-körkort är ett krav då resor ingår i tjänsten.

Tester kommer vara som en del i denna rekryteringsprocess. De första intervjuerna är planerade att hållas via Skype vecka 13, andra intervjun kommer att förmodligen ske på plats på Norrbotniabanan.

Frågor om tjänsten på Norrbotniabanan hänvisas till rekryterande chef Jenny Holm: 010-123 51 74 alternativt till stabsansvarig på Norrbotniabanan Sten Ek: 010-123 67 53.

#norrbotniabanan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-18

Upplysningar

Rekryterande chef Jenny Holm
0101235174

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
18 mars 2021
Ort
Umeå
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga