Aarsleff Ground Engineering · Publicerad 5 jan 2021

Aarsleff Ground Engineering AB är ett svenskt specialistbolag med fokus på grundläggningsentreprenader och finns representerade med huvudkontor i Göteborg och regionkontor i Stockholm, Norrköping och Umeå. Vi ingår i den danska Aarsleffkoncernens division ”Ground Engineering” med etablerade bolag i Danmark, Sverige, Tyskland, Polen, Storbritannien och numera även i Norge. Aarsleffkoncernen är en av norra Europas största entreprenörer inom grundläggning.

Vanligt förekommande tekniker i Sverige innefattar slagna- och borrade stödkonstruktioner, jord- och bergstag mm. Arbetena är ofta av komplicerad geoteknisk karaktär vilket kräver stort yrkeskunnande, modern maskinpark och ett innovativt förhållningssätt.

Merparten av bolagets arbeten utförs som underentreprenad åt etablerade bygg- och anläggningsbolag på den svenska marknaden men vi är också engagerade i koncernens internationella anläggningsverksamhet med särskilt fokus på hamnar- och marina konstruktioner, exempel på utförda hamnprojekt i Sverige är Värtahamnen i Stockholm och en ny kryssningskaj på Gotland samt nyss färdigställda Ystad Hamn.

Aarsleff Ground Engineering AB har ca 64 anställda i Sverige och ägs av Per Aarsleff A/S, en börsnoterad koncern på Nasdaq, Köpenhamn.

Centrum Pile AB

Aarsleff Grundläggning är också ägare till Centrum Pile AB som levererar prefabricerade betongpålar till grundläggningsprojekt i Sverige. Centrum Pile AB är idag Sveriges högst industrialiserade producent av betongpålar. Bolaget har även fabriker i flertalet länder där Aarsleffskoncernen har etablerade bolag i Danmark, Tyskland, Storbritannien och Polen.

Aktuell tjänst inom Aarsleff Ground Engineering

I bolagets strävan att utöka verksamheten i östra Sverige, särskilt i Stockholm och övriga Mälardalsregionen söker vi nu en Arbetschef med regionansvar. Placeringsort för tjänsten är på kontoret i Kungsängen. Resor förekommer i tjänsten.

Huvudsakliga ansvarsområden

Rollen som arbetschef innebär ett ansvar för hela entreprenadkedjan från marknadsbearbetning med kalkyl, anbud och förhandling till utförande och ekonomisk slutreglering för verksamheten inom region östra Sverige och Stockholm. Bolagets projekt utförs ofta som underentreprenader där kundkontakt och relationer är nyckeln till återkommande affärer och en framgångsrik utveckling i regionen. Den befintliga organisationen består av anbud/kalkyl, arbetsledare och yrkesarbetare. Andra stödfunktioner finns att tillgå hos bolagets administrativa enhet med placering i Göteborg.

Arbetsuppgifter

Tjänstens huvudsakliga arbetsuppgifter innebär:
 • Organisera, leda och utveckla verksamheten i regionen
 • Personalansvar - leda och utveckla medarbetare utifrån såväl individuella- som verksamhetsmål
 • Strategi och målsättning- upprätta regional budget och med löpande prognoser över regionens resultat och tillväxt
 • Vara en del av bolagets ledningsgrupp och medverka i gemensamt utvecklings- och strategiarbete.
 • Ansvara för marknadsbevakning och att upprätthållandet av goda kundrelationer.
 • Ansvarar för regionalt ingångna kontrakt och stöttar personalen i affärs- och entreprenadfrågor.
 • Utgör daglig kontaktperson i samordning med Aarsleff Rörteknik som har sitt huvudkontor i gemensamma lokaler i Kungsängen, däribland Rörtekniks VD Stefan Indahl.
 • Arbetsmiljöansvar-verka för en god arbetsmiljö på bolagets arbetsplatser och ansvarar för att säkerhetskrav följs.
Tillträde

Enligt överenskommelse.

Utbildning

Vi ser helst att kandidaten har en eftergymnasial utbildning, gärna med en teknisk inriktning.

Erfarenhet och kunskap

För att lyckas som arbetschef har vi som önskemål att du har en erfarenhet från en ledande befattning inom bygg- och anläggningsbranschen sedan tidigare alternativt har erfarenhet från annan verksamhet som kan appliceras på tjänsten. Vi ser även att du har:
 • En god ekonomisk och affärsmässig förståelse
 • Förmågan att analysera, planera och organisera
 • Teknisk förståelse
Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen bör du vara en strateg med förmågan att driva och agera på egen hand. Du trivs i ledarrollen och har ett coachande förhållningssätt till din arbetsgrupp där du kontinuerligt sätter upp tydliga mål och strategier. Du är en social och lyhörd person som genom gott nätverkande skapar goda relationer med såväl kunder, samarbetspartners och interna medarbetare. Du trivs med att ta ett stort ansvar i din roll där du på ett affärsmässigt och entreprenöriellt arbetssätt bidrar till bolagets utveckling och tillväxt i Stockholmsregionen.

Fördelar med tjänsten och företaget

Aarsleff Ground Engineering erbjuder rätt kandidat en entreprenöriell och självständig roll i en växande organisation. Tjänsten passar dig som stimuleras av strategiskt arbete där du verkar nära besluten. Här får du möjligheten till en central tjänst i ett välrenommerat och stabilt företag med bra trivsel och framåtanda. Bolaget som är en del av en internationell koncern är en av de ledande aktörerna i Sverige inom teknik- och produktionsutveckling inom grundläggningsbranschen med en modern maskinpark i sin verksamhet. Bedömningen är att marknaden i regionen kommer att fortsätta växa blad annat med stora infrastruktursatsningar och du är vår nyckelperson för positiv utveckling som bidrar till en högre marknadsnärvaro.

Ansökan

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökan gått ut. Frågor om tjänsten kan ställas till rekryteringskonsult Ellinor Dam, ellinor.dam@asearch.se.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
31 jan 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga