Försvarsmakten · Publicerad 3 nov

11. Militärpolisbataljonen är ett insatsförband vars huvuduppgift är att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom Försvarsmakten. Därutöver understödjer 11. Militärpolisbataljonen andra förband vid genoförande av operationer. Detta genom exempelvis brottsutredningar, hantering av frihetsberövade personer, eskorttjänst, trafiktjänst, personskydd samt kriminalunderrättelsetjänst.

11. Militärpolisbataljonen består av två militärpoliskompanier, ett personskyddskompani samt en utredningsgrupp. Militärpoliskompanierna och dess plutoner agerar självständigt över lång tid och på stora områden. 115. Militärpoliskompaniet bemannas till huvuddel av kontinuerligt anställda soldater och är regelbundet insatta nationellt såväl som internationellt.

Befattningsbeskrivning Personalofficer

I bataljonsstaben finns personalsektionen (S1). Personalsektionen leds av personalchefen och innefattar, utöver personalchefen, två personalofficerare samt en personaladministratör.

I tjänsten som personalofficer arbetar du som ett stöd inom personaltjänsten till bataljonens chefer. Du skriver personalrutiner samt instruktioner.

Sektionen sammanhåller all personaltjänst för bataljonen, exempelvis: personalutveckling, personaladministration, löner samt personalrörlighet.

Kvalifikationer
 • Uppfyller FM Fysiska Standard grundnivå
 • Godkänd efter vederbörlig säkerhetsprövning.
 • Ett krav är att du har Specialistofficersexamen eller Officersexamen (Yrkes eller reservofficer)
Personliga egenskaper
 • En mycket god förmåga att skapa samt bygga goda relationer såväl internt som externt.
 • God förmåga att kommunicera.
 • Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.
Meriterande
 • Erfarenhet från arbete inom personaltjänst
 • Genomförd chefsutbildning för personaladministration/-hantering
 • Militärpolisexamen
 • Genomfört utbildning inom stabsmiljö
Nivå/Befattning: OR7

Arbetsort: Kungsängen

Upplysningar om tjänsterna kan lämnas av:

För mer information om tjänsterna kontakta Kn Richard Pålsson. Nås via växeln: 08-584 540 00.

Tillträde

Anställningarna är tillsvidareanställningar

Övriga upplysningar
 • Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer att genomföras före anställning.
 • Lön: Enligt avtal.
 • Enhet: 11. Militärpolisbataljonen
 • Sista ansökningsdatum är 2018-05-27
 • Tillträde: Snarast
 • Antal tjänster: 1 st
Fackliga representanter:

OF Livgardet Stefan Morin, SEKO Thomas Klasson, SACO Catarina Malmrot; OFR/S Madeleine Daleo samtliga nås via växeln: 08-584 540 00

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet