Försvarsmakten · Publicerad 30 sept

Fysioterapeut till Försvarshälsan Livgardet

Försvarshälsan Region Mälardalen är en av fyra försvarsmedicinska regioner i Sverige. Försvarshälsan levererar företagshälsovård till anställd personal, hälso- och sjukvård till elever och rekryter samt sjukvårdsberedskap vid militära övningar och insatser. Försvarshälsan Region Mälardalen har lokala försvarshälsor vid respektive förband i Kungsängen, Enköping, Uppsala och Haninge samt en företagshälsovårdsenhet vid Gärdet i Stockholm.

Arbetsuppgifter
Som fysioterapeut på Försvarshälsan Livgardet kommer du att arbeta i en spännande och omväxlande miljö där teamarbete med Försvarshälsans andra personalkategorier är en viktig del i arbetet. Samtidigt förväntas du kunna arbeta självständigt och tjänsten kräver ett flexibelt och initiativtagande förhållningssätt. På Försvarshälsan kommer du att arbeta såväl pro- som preventivt men även bedömande, behandlande och rehabiliterande insatser är vanligt förekommande. Stor vikt läggs också vid utbildningsinsatser, rådgivning och belastningsergonomiska ärenden. Tjänstgöringen sker främst på regementet Livgardet i Kungsängen, men arbete förekommer också regelbundet på Försvarshälsan Stockholm samt vid våra mindre enheter vid Militärhögskolan Karlberg, Kavallerikasern i centrala Stockholm samt vid hemvärnsförbanden i Gävleborg respektive Falun. Vi stödjer vid behov våra andra försvarshälsor i region Mälardalen.

Kvalifikationer
  • Legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast.
  • Minst fem års klinisk erfarenhet inom yrket.
Meriterande
  • Teoretisk och praktisk erfarenhet av utbildningsinsatser.
  • Vidareutbildning i OMT motsvarande nivå II.
  • Utbildning och/eller klinisk erfarenhet av idrottsmedicin/idrottsskador.
  • Erfarenhet av företagshälsovård.
  • Vidareutbildning inom belastningsergonomi.
  • B-körkort.
Personliga egenskaper
Flexibilitet och god samarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten liksom god fysisk kondition. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Kungsängen.
Arbetstid: dagtid, kvälls- och helgarbete kan förekomma.
Vårddokumentationssystemet J4 används i hela Försvarsmakten.
Goda kunskaper i svenska, såväl muntligt som skriftligt, är en förutsättning för tjänsten.
Tillträde snarast, tjänsten är en tillsvidareanställning.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Linus Hörnberg, platschef, Försvarshälsan Livgardet, 070 213 84 90
Anette Arksand, fysioterapeut/ergonom, Försvarshälsan Livgardet, 073 442 84 18
John Folkesson, fysioterapeut/ergonom, Försvarshälsan Livgardet, 072 993 36 69
AnnSophie Brezén, HR-specialist, Försvarsmaktens HR-Centrum, 072 993 35 97

Fackliga representanter
SACO-F Tomas Andersson
OFR/S Björn Örtby
OFR/O Johan Hamlin
SEKO-F Inga-Lill Berglind
Kan kontaktas via växeln: 08-584 540 00.

Välkommen med din ansökan senast 2016-10-23. Bifoga CV, personligt brev samt löneanspråk i din ansökan.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget