Försvarsmakten · Publicerad 31 jan

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50 000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna om demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet.

I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

Livgardet är ett av Sveriges största militära regementen med anor sedan 1521. Det är en växande och modern arbetsgivare med många spännande och utmanande yrken. Mest känt är regementet kanske för de blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten. Men Livgardet svarar även för utbildning och träning av militär och civil personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Utöver detta tränar och utbildar vi hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar.

Försvarshälsan Livgardet

Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet. Vi levererar företagshälsovård till anställd personal i Försvarsmakten samt ansvarar för hälso- och sjukvård för rekryter, kadetter och andra elevkategorier.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som fysioterapeut/ergonom på Försvarshälsan Livgardet kommer du att arbeta i en spännande och omväxlande miljö där teamarbete med Försvarshälsans tvärprofessionella arbetslag är en viktig del i arbetet. Samtidigt förväntas du kunna arbeta självständigt och tjänsten kräver ett flexibelt och initiativtagande förhållningssätt.

Du kommer att arbeta såväl pro- som preventivt och även bedömande, behandlande och rehabiliterande insatser är vanligt förekommande. Stor vikt läggs vid utbildningsinsatser, rådgivning och belastningsergonomiska ärenden.

Tjänstgöringen sker främst på regementet Livgardet i Kungsängen, beläget nordväst om Stockholm. Arbete förekommer också vid våra enheter vid Kavallerikasern i centrala Stockholm, vid Militärhögskolan Karlberg i Solna samt vid hemvärnsförbanden i Gävleborg respektive Falun.

Kvalifikationer:
  • Legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast.
  • Minst fem års klinisk erfarenhet inom yrket.
  • Du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.
  • B-körkort.
Meriterande:
  • Teoretisk och praktisk erfarenhet av utbildningsinsatser.
  • Vidareutbildning i OMT motsvarande minst nivå II.
  • Utbildning och/eller klinisk erfarenhet av idrottsmedicin/idrottsskador.
  • Erfarenhet av företagshälsovård.
  • Vidareutbildning och erfarenhet inom belastningsergonomi.
Flexibilitet och god samarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten liksom god fysisk kondition.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning, tillträde fr o m 2019-03-01 eller enligt överenskommelse. Tjänstgöringsort är Kungsängen nordväst om Stockholm.

Arbetstid: 40 h/v, heltidstjänstgöring med flextidsavtal. Verksamheten bedrivs till allra största delen på dagtid med fria helger och veckoslut. Personal i Försvarsmakten har enligt avtal möjlighet till fysisk träning på arbetstid upp till tre timmar per vecka.

Individuell lönesättning, ange löneanspråk i din ansökan.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Ansökan sker endast via rekryteringsverktyget Reachmee, bifoga CV och personligt brev. Du kommer att få en bekräftelse på att din ansökan är mottagen.

Upplysningar om tjänsten och rekryteringsprocessen lämnas gärna av:

Linus Hörnberg, enhetschef Försvarshälsan Livgardet

070-213 84 90, linus.hornberg@mil.se

Hlin Sundberg, fysioterapeut vid Försvarshälsan Livgardet/Kungsängen

076-899 09 01, hlin.sundberg@mil.se

John Folkesson, fysioterapeut/ergonom vid Försvarshälsan Livgardet/Stockholm

072-993 36 69, john.folkesson@mil.se

Helena Soläng, HR-specialist vid Försvarsmaktens HR-centrum

070-836 16 32

Fackliga representanter:

Kontaktas via växeln: 08-584 540 00

SACO-F Johan Gillemyr

SEKO-F Thomas Klasson

OFR/S Madeleine Daleo

OFR/O Stefan Morin

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-28.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet