Försvarsmakten · Publicerad 9 nov

Kort beskrivning enheten
Logistikenheten leder planering, genomförande och uppföljning av logistik- och stödverksamhet till bland annat krigsförband, försvarsmaktsenheter, staber och centra samt produktionsorganisationer inom garnisonens område. Syftet med logistikenheten är att bidra till en robustare Försvarsmakt genom förbandsnära förrådshållning och förnödenhetsförsörjning.

Är du den vi söker?
Har du ett intresse av logistik och utveckling av en robustare Försvarsmakt? Har du tidigare arbetat med fredslogistik inom Försvarsmakten? Sporras du av utmaningen i att driva och leda en ny enhet i ett nytt logistikkoncept? Trivs du med att identifiera och genomföra förbättringar i en organisation i ständig utveckling? Då kan du vara den vi letar efter!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Under chefen för logistikenheten (C LogE) leda logistikberedning.
 • Leda planering, samverkan och uppföljning av uppkomna behov och svarar för rapportering under genomförandeår enligt anvisningar från teknik och vidaremakthållande kontoret (TVK).
 • Leda planeringen avseende garnisonen förråds- och förnödenhetsförsörjning i samtliga beredskapsnivåer.
 • Leda detaljplanering av logistikstödet inom garnisonen för det kommande verksamhetsår.
 • Leda beredning och samordning av logistikstödet inom garnison i fred, kris och krig på taktisk nivå.
 • Sammanhållande för framtagande av garnisonens logistiklägesbild.
Kompetens
 • Logistikutbildad, inom förnödenhetsförsörjning eller teknisk tjänst alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Vara väl förtrogen med stabsarbetsmetodik.
 • Väl förtrogen men FM matrielprocesser.
 • Förtrogen med FM matrielredovisande system
Erfarenhet
 • Arbetat i chefsbefattning i logistikfunktion.
 • Goda ledaregenskaper
 • Stor erfarenhet inom FM logistik.
 • Erfarenhet från arbete med FM matrielförsörjning.
 • Erfarenhet av arbete med FM matrielunderhållssystem
Personliga egenskaper
Som person har du lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat, har goda ledaregenskaper och förmågan att arbeta strukturerat.

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Anställningsvillkor
 • Individuell lönesättning tillämpas.
 • Befattningen är en officer i nivå OF3 (major)
 • Arbetsort: Kungsängen
Övriga upplysningar
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdatum är 2018-11-23.
För mer information om tjänsten kontakta C Logistikenheten Filip Scheynius. Nås via växeln: 08-584 540 00.

Fackliga representanter:
OFR/O Livgardet Stefan Morin, SEKO Thomas Klasson, SACO Johan Gillemyr; OFR/S
Försvarsförbundet Madeleine Daleo samtliga nås via växeln: 08-584 540 00

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga