Academic Work · Publicerad 23 nov 2021

Nu finns chansen för dig som har tidigare erfarenhet av en laborativ roll och som vill ha ett meningsfullt arbete där du får göra skillnad i människors vardag. Du kommer att vara en del av Thermo Fisher Scientific som utvecklar, tillverkar och marknadsför diagnostiska test för allergi, astma och autoimmuna sjukdomar. I den här rollen får du vara med och bidra till utvecklingen hos det världsledande företaget. Vi ser fram emot din ansökan.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Thermo Fishers räkning en laboratorieingenjör till gruppen Quality Control som tillhör avdelningen Product Quality. I rollen kommer du utföra laborativa analyser främst med företagets egen utrustning Phadia Laboratory System, Phadia 100 och Phadia 250, där resultatbearbetning görs i ett internt utvecklat elektroniskt laboratoriedatasystem (QIMS). Med dina kunskaper och insatser bidrar du till tillverkningen av Thermo Fishers produkter som gör skillnad för människors vardag. Du kommer tillhöra ett team som idag är 17 personer där klimatet beskrivs som öppet och välkomnande. För bästa möjliga start kommer du få en dedikerad handledare i början av anställningen.

Rollen hos Thermo Fisher är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Thermo Fisher. Uppdraget kommer att vara på heltid och förväntas pågå minst fram till sista augusti. Förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet kan det finnas möjlighet till förlängning.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du arbeta med kvalitetskontroller av råvaror och produkter, både från externa leverantörer och från företagets egen produktion. Du kommer exempelvis att:
 • Planera och utföra olika analysmetoder
 • Utvärdera och dokumentera resultat
 • Utvärdera körningar via Thermo Fishers Lims-system Qims
 • Driva förbättringsarbete inom dina ansvarsområden
Vi söker dig som
 • Har en akademisk utbildning inom relevant område, exempelvis BMA, biologi eller kemi
 • Har laborativ vana sedan tidigare och har en god förståelse för analysmomenten
 • Har arbetat enligt GMP tidigare
 • Är mycket bekväm med svenska och engelska både i tal och skrift
Som person är du drivande, lösningsfokuserad och flexibel. Du har en god initiativförmåga och kan arbeta prestigelöst med dina kollegor. Viktigt är även en god förmåga att strukturera ditt arbete. Då arbetet innebär mycket kontakt med kollegor är det även viktigt med en god kommunikativ förmåga. Du kommer dokumentera dina resultat noga enligt satta dokumentationsprinciper, det är därav viktigt att du trivs i en roll som ställer höga krav på din noggrannhet.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, kontorstider med flex
 • Placering: Fyrislund
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Thermo Fishers önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Thermo Fisher Scientific är ett globalt läkemedel- och bioteknikbolag med 75 000 anställda och en årlig omsättning på över 25 miljarder dollar. I Uppsala finns den största svenska siten för Thermo Fisher med 800 medarbetare och vi är ett huvudsätena för en av våra divisioner globalt. Vi är verksamma inom strategiska, administrativa och affärsutvecklande aktiviteter samt hemvist för forskning och utveckling såväl som toppmodern tillverkning.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga