Academic Work · Publicerad 9 juli 2021

Nu finns chansen för dig som älskar att arbeta laborativt och som vill att dina timmar i labbet ska bidra till att rädda liv. Blodförgiftning är den vanligaste dödsorsaken på svenska sjukhus och snabb vård är nyckeln till överlevnad. Nu finns möjligheten att vara en del av arbetet mot att effektivisera vägen till rätt vård för drabbade patienter. Om du ser på laborativt arbete med en stor nyfikenhet och är observant även på små detaljer är detta rollen för dig. Vi ser fram emot din ansökan.

Information om uppdraget

Q-linea växer och är nu i full gång med uppbyggnaden av en ny avdelning för storskalig datagenerering av mikrobiologiska tester med bland annat Q-lineas ASTar system. Vi söker därför två laboratorietekniker som vill vara med i arbetet med att stödja Q-lineas övriga avdelningar med mikrobiologiska analyser. Hos Q-linea, som är i stark tillväxtfas, får du möjlighet att ta stort ägandeskap i ditt arbete i en spännande organisation som driver samhällsviktiga projekt. Utöver andra laboratorietekniker kommer gruppen ha en ansvarig mikrobiolog som stödjer arbetet samt självklart få tillgång till övrigt stöd från hela företaget. I den här rollen kommer du ha varierande arbetstider och arbeta helger, vilket innebär att du behöver vara öppen för ett varierande schema.

Rollen hos Q-linea är ett konsultuppdrag, vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Q-linea. Uppdraget kommer att vara på heltid och är långsiktigt. På sikt finns det mycket goda möjligheter att bli överrekryterad direkt till Q-linea, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

I rollen som laboratorietekniker kommer du att arbeta med de laboratoriesystem Q-linea har installerat och kommer installera på laboratoriet. Du kommer även arbeta med deras biobank med kliniska bakterie-isolat och traditionella mikrobiologiska tekniker. Beställningar på vilka analyser som skall utföras kommer komma från olika delar av företaget med olika behov och syften, därför kan exakta arbetsuppgifter skilja sig åt över tid. Under en arbetsdag kommer du exempelvis arbeta med att:
 • Hantera och odla bakterier på agar-plattor och i blod
 • Genomföra analyser för identifiering av bakterier och antibiotikakänslighetstester av bakterier med de system som finns installerade
 • Utföra dokumentation och rapportering av utförda försök
 • Tillsammans med andra utföra generellt underhåll, inventering, inköp och andra aktiviteter som är nödvändiga för ett fungerande laboratorium
Vi söker dig som
 • Har en akademisk utbildning inom biologi, främst mikrobiologi kommer vara meriterande alternativt har likvärdig arbetslivserfarenhet
 • Har arbetslivserfarenhet av laborativt arbetet inom biologi/molekylärbiologi sedan tidigare
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • Känner dig bekväm med att arbeta i Officepaketet och har generellt god datavana
Det är meriterande om du:

* Har erfarenhet av mikrobiologiskt arbete eller från arbete med krav på aseptisk/steril hantering av prover

Då arbetsplatsen karaktäriseras av ett starkt internt samarbete där alla hjälps åt, är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Vidare har du en god problemlösningsförmåga och du har inga problem med att fråga om det är något du inte kan. I labbet krävs det även att du är noggrann och att du tycker det är roligt att utföra liknande uppgifter varje dag.

Övrig information
 • Start: september/oktober
 • Omfattning: Heltid, 8-17 med viss flextid, schemalagt helgarbete
 • Placering: Uppsala Science Park
I din ansökan ska det återfinnas ett välskrivet och tydligt CV samt personligt brev, glöm därför inte att bifoga dessa dokument.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Q-lineas önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Q-linea är ett företag med ambitionen att rädda liv och säkerställa att antibiotika fortfarande är en effektiv behandling för kommande generationer. De testar,utvecklar och levererar föredragna lösningar för vårdgivare, så att de kan diagnostisera och behandla infektionssjukdomar på så kort tid som möjligt.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga