Academic Work · Publicerad 10 nov 2021

Har du ett stort intresse för samhällsutveckling och en avslutad ingenjörsutbildning? Då måste du läsa vidare. Trafikverket i Uppsala söker nu en projektingenjör till en av Trafikverkets mest spännande avdelningar, Investering. Du kommer att arbeta i en trivsam kultur tillsammans med erfarna och kompetenta projektledare. Med stor bredd och variation i arbetet är detta en unik chans för dig som vill utvecklas vidare inom och arbeta med projektledning för utvecklandet av Sveriges infrastruktur. Vänta inte med din ansökan, skicka in den redan idag.

Information om uppdraget

För Trafikverkets räkning söker vi nu en civil - eller högskoleingenjör, gärna med inriktning bygg, till en av distriktets järnvägsenheter. Som projektingenjör kommer du att arbeta inom projektledning och vara projektledarens högra hand. Du kommer att ha stor bredd och variation i dina arbetsuppgifter samt möjlighet att få djup inblick i spännande projekt hos en stor statlig organisation. På investeringsenheten sitter idag ett 15-tal personer tillhörande verksamhetsområde Investering. Här tas beställningar emot från verksamhetsområde planering och det är projektledarens ansvar att planera, leda och föra projektet i mål. Det är ett välkomnande klimat med högt i tak och har du viljan finns goda möjligheter till personlig utveckling och större ansvar.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig en unik möjlighet att som en del av tjänsten även ingå i ett skräddarsytt utbildningsprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket under minst ett år, med möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör kommer du att stödja enheten Investering i form av att assistera projektledaren i olika investeringsprojekt inom järnväg t.ex. rälsbyte, växelbyten, hastighetshöjande åtgärder med mera, både i produktion och i planeringsfasen. Ditt arbete kommer primärt innebära att stötta i alla förekommande projektledaruppgifter så att de dokumenteras och administreras korrekt.

Dina arbetsuppgifter kommer att variera men du kommer bland annat att arbeta med risk- och kravhantering samt ansvara för arbetsuppgifter kring ekonomihantering, samordning, föra protokoll och boka möten. Du kommer även biträda projektledaren vid interna och externa möten.

Vi söker dig som
  • Är examinerad civil- eller högskoleingenjör. Meriterande med inriktning inom bygg.
  • Har körkort B
  • Har goda kunskaper i Officepaketet
  • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
Observera att du för denna tjänst kommer att behöva uppvisa ett examensbevis. Då universiteten ofta har långa handläggningstider kan det därför vara fördelaktigt att begära ut ett sådant redan i detta skede.

Som person är du positiv, driven och nyfiken. Vi ser att du som söker är ansvarstagande och självgående då du i stor utsträckning kommer att sköta ditt arbete självständigt. Du är ordningsam och strukturerad samt har en förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. För att lyckas i rollen ser vi vidare att du vågar ta egna initiativ och inte är rädd för att hugga tag där det behövs. Då tjänsten innebär mycket kontakt med både interna och externa parter är det även viktigt att du har en kommunikativ och social förmåga.
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Heltid, kontorstider
  • Placering: Uppsala
  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
www.trafikverket.se.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga