Academic Work · Publicerad 4 juni 2021

Nu ges du möjligheten att ta nästa steg i din karriär. Hos Cavidi kommer du som Senior Scientist självständigt driva ditt eget område och bli företagets expert inom proteinkemi. För att passa i denna roll behövs gedigen erfarenhet inom området samt att du trivs i ett dynamiskt företag. Stämmer det in på dig? Ta chansen redan idag!

Information om uppdraget

Cavidi är ett biotekniköretag med fokus på immuno-assayer. Företaget fokuserar på utveckling av högkänslig proteindiagnostik med framtagning av en ny teknik med mycket hög känslighet. Cavidi har länge arbetat med diagnostik av virusnivåer hos människor som lever med HIV. Detta är en avgörande del i en effektiv behandling med anti-HIV läkemedel genom att möjliggöra uppföljning och förutsägbarhet gällande behandlingsframgång. Nu expanderar Cavidi sin verksamhet med lanseringen av Exozym, en generell teknik inom proteinidentifiering.

Som Senior Scientist inom proteinkemi kommer du att få ett stort utrymme och ansvar att driva arbetet med att optimera teamets nya assayteknik. Du kommer att utgöra en viktig länk i ett team om sex personer och därmed hjälpa till att såväl utveckla Cavidis framtida produkter som att delta i kundsamarbeten. Arbetet kommer även att involvera externa kontakter vad gäller identifiering och kontraktering av externa tjänster i proteinkemiområdet i de fall nödvändig teknik, utrustning eller kritisk sakkunskap inte går att finna inom företaget.

Denna tjänst passar dig som trivs med och har tidigare erfarenhet av att självständigt arbeta och driva utvecklingen inom proteinkemi och nu vill ta steget in i ett mindre företag med stort eget ansvar.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter
 • Självständigt planera, utföra och analysera experiment och rapportera resultat
 • Delta i nuvarande och kommande projekt
 • Ansvara för att instruktioner och rutiner kring lokaler, instrument och utrustning följs
Vi söker dig som

Vi söker dig som:
 • Har en relevant utbildning från högskola eller universitet inom kemi, biomedicinsk analys, bioteknik eller motsvarande
 • Har kunskap och gedigen erfarenhet av att arbeta hands-on inom proteinkemi
 • Har kunskap och erfarenhet att självständigt leda arbetet
 • Talar och skriver obehindrat på engelska
Som person är du:
 • Van att ta eget ansvar och egna beslut, parallellt med god samarbetsförmåga, då stor del av arbete sker i projektgrupper
 • Flexibel och kan snabbt skifta fokus
 • Noggrann i ditt arbetssätt då det är viktigt att det blir rätt
Övrig information
 • Start: Augusti/september
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Uppsala Business Park
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Cavidis önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Cavidi är ett bioteknik företag med fokus på diagnostik. Cavidis stora fokus är att utveckla högakänsliga immunoassays för detektering av proteiner såsom biomarkörer och virus, i samarbete med industri, akademi och forskningsbolag.

Cavidi har utvecklat ett helautomatiserat system för monitorering av virus nivåer i människor som lever med HIV. Detta är en avgörande del i en effektiv behandling med anti-HIV läkemedel genom att möjliggöra uppföljning och förutsägbarhet gällande behandlingsframgång. Cavidis diagnos minskar kostnaden för behandling och spridningen av hiv. Cavidi tillhandahåller också verktyg och kit för virusforskning vid många av världens ledande laboratorier.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga