Aftonbladet · Publicerad 25 okt 2019

Aftonbladet söker efter en reporter som vill vara med i den kommande lokalsatsningen i Uppsala! Vi har sedan tidigare en redaktion i Malmö och kommer inom kort öppna även i Uppsala. Därför söker vi nu en driven nyhetsreporter med stor lokalkännedom som vill täcka Uppsala och bli en del av Nordens största Nyhetssajt!

Genom vår satsning på lokaljournalistik vill vi komma närmre och fördjupa relationen med våra läsare! I detta arbete kommer du och ditt engagemang för lokaljournalistik spela en viktig roll.

Som reporter på Aftonbladet jobbar du i en otroligt snabb och vältrimmad nyhetsorganisation med siktet inställt på att leverera den bästa nyhetsservicen varje dag, dygnet runt. Vi jobbar som ett lag och alla reportrar på Aftonbladet är inte bara skickliga journalister utan förstår också värdet av att optimera artiklar för att nå ut brett genom sociala medier och sökmotorer. Vi jobbar datadrivet genom att använda analysverktyg och verktyg för övervakning av sociala medier som stöd i det journalistiska arbetet för att fortsätta utvecklas och vara nära våra läsare.

I rollen som reporter jobbar du på egen hand och kommer att ha stor frihet att styra över arbetet både när det kommer till tid och utformning. Därför söker vi efter dig som har minst 2 års erfarenhet av journalistiskt arbete där du är van att hitta och värdera nyheter. Du kommer att ha erfarna kolleger tillgängliga för att bolla idéer eller uppslag men du trivs med att arbeta självständigt. Vidare har du också en god etisk kompass och det är starkt meriterande med lokalkännedom.

Tjänsten är ett vikariat på sex månader med möjlighet till förlängning. Arbetstiden är som grund måndag till fredag. Vi jobbar med löpande urval och sista ansökningsdag är 17/11.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Aftonbladet är svenska folkets primära nyhetskälla som varje dag når omkring 3,5 miljoner läsare och tittare, via mobila plattformar, webben, online video och som papperstidning. 250 000 svenskar är i dag prenumeranter på Aftonbladet Plus.

Varje dygn publiceras omkring 500 artiklar, men också ett stort antal video-inslag och tv-program.

Aftonbladet bevakar Sverige och världen och är ofta på plats och rapporterar direkt vid stora nyhetshändelser. Breaking News är en av de bärande delarna i vår journalistik och online video en integrerad del av nyhetsredaktionen. Stor vikt läggs också vid daglig agenda-journalistik, granskningar och gräv, underhållning, sport och livsstils-journalistik.

Aftonbladet har ca 300 anställda. Omsättningen 2017 var 1,9 miljarder kronor och vinsten 255 miljoner kronor.

Tidningen grundades 1830 av Lars Johan Hierta och ägs i dag av den norska mediekoncernen Schibsted (91 procent) och Landsorganisationen, LO, (9 procent).
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Idag
Anställning
Vikariat
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Journalistik

Inga fler liknande jobb tillgängliga