Försvarsmakten · Publicerad 23 okt

Vi söker dig som är i början av din karriär och vill arbeta på en spännande arbetsplats i händelsernas centrum. I den här tjänsten möter du kunder och löser arbetsuppgifter inom korta tidsramar - med ett gott bemötande.

Förbandet Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker nu stabsassistenter till tre olika sambandscentraler. Sambandscentralernas uppgift är att möjliggöra så att olika delar inom Försvarsmakten kan kommunicera med varandra. I och med att försvarsgrensstaberna (Marinen, Armén och Flygvapnet) under nästa år kommer att byta ort från Stockholm till Muskö, Enköping och Uppsala behöver sambandscentraler upprättas på dessa platser.

Som stabsassistent kommer du att vara delaktig i att bygga upp försvarsgrensstabernas sambandscentraler. Du kommer att vara en del i ett litet team och stödja försvarsgrensstaberna med meddelandeförmedling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Ta emot inkommande och utgående handlingar.
 • Vid behov dekryptera eller kryptera handlingar.
 • Vidareförmedla handlingar.
 • Hantera import och export av handlingar mellan olika IT-system.
Kvalifikationer
 • Gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens.
 • God datorvana.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
Meriterande
 • Erfarenhet av informationshantering.
 • Erfarenhet av att arbeta med sekretessklassad information.
 • Genomförd värnplikt, GMU eller frivilligorganisation.
 • Erfarenhet av stabsarbete.
Personliga egenskaper
För att trivas hos oss är det viktigt att du är noggrann, strukturerad och har gott omdöme. Förutom att du är social och har en positiv grundinställning så brinner du för att ge bästa möjliga service till våra kunder.

Eftersom sambandscentralerna är under utveckling/etablering ställer det krav på att du är prestigelös, bra på att ta initiativ och stimuleras av omväxlande arbetsuppgifter. Du är stresstålig och trivs när tempot är högt, samtidigt som du har en drivkraft att utföra arbetsuppgifter under lugnare perioder. Du känner stort ansvar för det du åtar dig, har högt säkerhetsmedvetande och god samarbetsförmåga, även i stressade situationer.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS
OFR/O Anders Bengtsson
OFR/S Martin Sparr
SACO Mika Laitanen
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln: 019-39 35 00

Upplysningar om tjänsten lämnas av enhetschef Johan Ivari, 070-618 88 79 eller fmtis-sbe@mil.se.
Frågor om rekryteringsprocessen kan lämnas av HR-Specialist Ann-Christine Holmer 08-514 39 00.

Övrigt
Befattningen är civil. Militär utbildning är meriterande, men inget krav.
Befattningen är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast möjligast.

Tjänsten är i dagsläget dagtid måndag-fredag. På sikt kan tjänstgöring utökas till kvällar, nätter och helger. Inledningsvis kommer utbildning att ske på sambandscentralen på Högkvarteret i Stockholm (Lidingövägen 24).

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-05. Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev som motiverar varför du är lämplig för tjänsten. Märk din ansökan tydligt med vilken ort du söker till.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga