Försvarsmakten · Publicerad 3 okt

Efter 25 år återskapas en sammanhållen ledning för Flygvapnet. Inom ramen för Överbefälhavarens vision om en ledning för ett starkare förvar så omorganiseras Försvarsmaktens centrala ledning. Nuvarande flygvapenavdelning vid produktionsledningen, den flygtaktiska staben och delar ur Försvarets materielverk sammanförs till Flygstaben. Med stöd av staben leder flygvapenchefen samtliga flottiljer och skolor i Flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Under 2018 kommer verksamheten i huvudsak att bedrivas i Stockholm men en etablering i Uppsala kommer att ske 2019-01-01. Arbetsorten kommer i slutläget att vara Uppsala.

Du som visar intresse för tjänsten som HR-chef behöver gilla att arbetet initialt kommer att präglas av förändring, nyskapande, kreativitet samt expansion. Flygvapnet är en organisation som ständigt utvecklas för att möta framtidens krav.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som HR-chef ansvarar du för Flygvapnets personaltjänst. Du måste därför ha erfarenhet av strategisk personalförsörjning. I ledningsgruppen förväntas du att proaktivt driva personalförsörjning, rekrytering och relaterade frågor. Du leder dessutom det operativa arbetet med personaltjänstens frågor inom Flygstaben och rapporterar då till chefen för stödavdelningen.

Du har ett övergripande ansvar för att funktionsleda och samordna personaltjänsten samt att kontinuerligt utveckla och effektivisera densamma. Du kommer att proaktivt arbeta nära Flygvapnets olika verksamhetsområden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen inom HR området eller som har förvärvat motsvarande kvalifikationer på annat sätt. Du har erfarenhet som HR-chef eller biträdande HR-chef. Vi ser gärna sökande utanför den statliga sektorn men erfarenhet från statlig myndighet eller verksamhet är önskvärd. Du har god strategisk förmåga samt har kunskap om den operativa verksamheten. Du har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska såväl i tal som skrift. Vi värderar erfarenhet av förhandlingsarbete högt.

Meriterande:
 • Erfarenhet från affärssystemet SAP.
 • Erfarenhet från Försvarsmakten.
 • Erfarenhet från förändrings- och utvecklingsarbete.
 • Erfarenhet från arbete i ledningsgrupper.
 • Goda kunskaper i andra språk.
Personliga egenskaper:
 • Flygstaben söker dig med stor integritet och vana att leda en bred verksamhet i komplex och snabb utvecklingstakt.
 • Du har förmåga att tydliggöra personaltjänstens betydelse för Flygvapnet och Flygstaben, såväl till ledningen som till övriga verksamheten.
 • Du är drivande och ser alternativa lösningar på de frågor du arbetar med.
 • Du är flexibel och gillar att arbeta i ett högt tempo med flera frågor på ditt bord.
 • Du har ett coachande förhållningssätt och trivs att leda medarbetare och stödja andra chefer.
 • Du har en god kommunikativ förmåga och kan skapa förtroendefulla relationer på alla nivåer, såväl internt inom FM som externt.
 • För att passa in i rollen har du också en god förmåga att vara ledare för kvalificerade medarbetare.
Stor vikt kommer att läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Anställningsform: tillsvidare med inledningsvis 6 månaders provanställning.
Arbetsort: Uppsala.
Beräknat startdatum/tillträde: snarast.
Befattningsnivå. civil (CF4)
Lön: individuell lönesättning

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Överstelöjtnant Joakim Hjorth, Stabschef Flygstaben, mobil 0768-90 61 00
Överste Anders Persson, Chef Flygstaben, mobil 070-618 75 99

Fackliga representanter:
Försvarsförbundet ORF/S: Pia Almström
Officersförbundet OFR/O: Arne Nilsson
SACO: Camilla Robertsson
SEKO: Hans Monthan
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel på 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-21.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet