Försvarsmakten · Publicerad 21 sept

FÖRSVARSMAKTEN

Handläggare Säkerhetstjänst vid Försvarsmaktens Logistik/4.NSE MITT/Ledningsavdelning/Stödsektionen, Enköping

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmaktens förband ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd som omfattar bl.a. underhålls- och stödverksamhet i form förråd, transporter, tullhantering, arkiv, expedition. 4.NSE MITT ingår som en del i FMLOG vars uppgift är att stödja Försvarmaktens insatser med logistik längst hela beredskapstegen fred-kris-krig, nationellt såväl som internationellt.

Arbetsuppgifter
4. NSE har säkerheten i fokus. Du kommer att svara för stödprocessen säkerhetstjänst och den övergripande uppgiften är att stödja C 4.NSE MITT i sitt utövande av ledning. Du kommer sammanhålla, vidmakthålla, genomföra, medverka/ delta, stödja och även kontrollera och utbilda inom säkerhetsområdet inom 4.NSE MITT. Du förväntas självständigt leda och samverka inom alla delar av säkerhetstjänsten. Du kommer självklart medverka i övriga verksamheter och funktioner inom Ledningsavdelningen.

Kvalifikationer
 • Gymnasiekompetens eller eftergymnasial utbildning
 • Grundläggande säkerhetsutbildning (security)
 • Erfarenhet av att arbeta inom området säkerhetstjänst (security)
 • Erfarenhet av att samordna och leda verksamhet
 • Mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga
 • Vana av administration
 • Mycket god datavana
 • Körkort B
Meriterande kvalifikationer
 • Kunskap om Försvarsmakten
 • Militär säkerhetschefsutbildning alternativt civil motsvarande utbildning (security)
 • Militär signalskyddsutbildning
 • Behörighet till militära signalskyddssystem
 • Arbetat som officer, reservofficer, polis eller inom annan säkerhetstjänst
 • God pedagogisk förmåga
 • Erfarenhet av arbete i en processinriktad organisation
Personliga egenskaper
Stor social kompetens och servicekänsla. Du har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är inte främmande för att arbeta självständigt och är lojal, flexibel, noggrann och ordningsam som person. Du har god fysisk status. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetet innebär resor i tjänsten, inrikes och utrikes.
Tillträde efter överenskommelse, tidigast 2017-02-01.
Befattningen är tillsvidareanställning. Provanställning 6 månader tillämpas.

Upplysningar om befattningen lämnas av C Ledningsavdelningen, Lena Tydén, 0171-15 82 40. C Stödsektionen, Helene Artursson, 0171-15 82 32.

Fackliga kontaktpersoner
OFR/O Jörgen Dufvenberg, 070-593 73 07
OFR/S Liz-Mari Tärnlund- Andersson, 070-244 83 54
SACO Christina Carlsson, 070-530 36 69
SEKO Eric Todic 070-378 01 23

Välkommen med din ansökan senast 2016-10-21.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga