Försvarsmakten · Publicerad 12 nov 2020

Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum (FMUndSäkC) söker en Lärare Bildunderrättelse till Utbildningsenhetens Bildunderrättelseavdelningen

Sökande enhet
Utbildningsenhetens tillgodoser Försvarsmaktens behov av underrättelse- och säkerhetspersonal genom metod- och analysutbildning i underrättelse- och säkerhetstjänst. Enheten är organiserad i Säkerhetsförbandsavdelningen, Underrättelseavdelningen, Säkerhetsavdelningen samt Bildunderrättelseavdelningen (BildUnd). Säkerhetsförbandsavdelningen finns i Halmstad, övriga avdelningar i Uppsala.

Aktuell befattning är placerad vid Bildunderrättelseavdelningen som utbildar bildtolkar, stödjer Insatsstaben inför, under och efter Open Skies-flygningar, samt bedriver utbildning inom underrättelsefotografering och igenkänning. I avdelningens uppgifter ingår även att stödja FM och FMV med sakområdeskompetens inom det bildalstrande sensorområdet. Bildunderrättelseavdelningen fokus ligger på att planera, genomföra, utbilda, utvärdera och utveckla kurser inom bildunderrättelsetjänst på operativ och taktisk nivå. På avdelningen finns avdelningschef, tre lärare bildunderrättelsetjänst och tre sensortekniker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer ingå i en utbildningsgrupp med inriktning bildunderrättelsetjänst. Du kommer att planera, förbereda, genomföra och utvärdera utbildning och övning, enskilt och i grupp. Du kommer även ansvara för att vidmakthålla egen kompetens och vara delaktig i att utveckla den egna funktionen. I arbetsuppgifterna ingår dessutom att samverka och samordna med förbandets samarbetspartners internationellt samt nationellt i utbildningsfrågor samt som sakområdesföreträdare. I övriga uppgifter ingår även stöd till andra sakområdesrelaterade uppgifter såsom INSS (Open Skies) samt deltagande inom prov- och försöksverksamhet inom bildunderrättelsetjänst.

Nödvändig kompetensutveckling för befattningen omhändertas efter tillträde.

Kvalifikationer

Du är utbildad specialistofficer (lägst OR 6)
Du innehar B-körkort
Fullgott färgseende
Stereoseende

Meriterande
Goda kunskaper i engelska, tal och skrift.
Tidigare tjänstgöring vid flygförband på operativ- och taktisk nivå.
Militär eller civil arbetslivserfarenhet som lärare.
Utbildning inom pedagogik.
Genomförd utlandstjänst.

Personliga egenskaper
Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet såsom:
  • noggrannhet
  • pedagogisk förmåga
  • samarbetsförmåga
  • initiativförmåga
  • flexibilitet
  • stresstålighet
  • förmåga att tänka okonventionellt
  • förmåga att växla fokus mellan helhet och detaljer
  • analytisk förmåga syftande till att kunna utföra arbeten sakligt, objektivt och balanserat
  • förmåga att arbeta självständigt under eget ansvar
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Uppsala
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse
Befattningsnivå: OR 6

Upplysningar om befattningen kan lämnas av
Tomas Ågstrand, Chef Bildunderrättelseavdelningen, 018-19 64 59
Jeanette Borén, HR-Chef, 018-19 65 03

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, 018-19 67 84
Alternativt 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter.

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-01-10. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler jobb från Försvarsmakten tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga