Försvarsmakten · Publicerad 4 dec

LSS Stab rekryterar Stf Chef A4 (OR8)

Sökande enhet
A4 vid LSS består av 10 befattningar varav 4 är civila. Sektionens uppgift är att upprätthålla logistiska förutsättningar för lösandet av LSS uppgifter. Detta sker genom planering och funktionsledning av logistik på flottiljnivå och utövandet av stabsstöd till C LSS i logistikfrågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som ställföreträdande chef A4 kommer du att tjänstgöra i LSS stab. Tillsammans med C A4 ansvarar du för planering och genomförande av logistiksektionens arbete vid flottiljstaben samt ledning av logistikfunktionen vid LSS. Du är beredd att överta C A4 uppgifter i dennes frånvaro. Tjänsten innebär krigsplacering i krigsorganisationen och internationell tjänstgöringsplikt.

Önskvärda kvalifikationer
 • Officer, OF eller OR.
 • Dokumenterad erfarenhet från arbetsområdet Logistik.
 • Formell och reell kompetens inom PRIO/LIFT.
 • God förmåga att planera och strukturera såväl långsiktigt som kortsiktigt.
 • FM FysS grundkrav samt tilläggskrav.
 • Körkort klass B.
Meriterande kvalifikationer
 • Tidigare väl vitsordad tjänstgöring i personalledande befattning.
 • Tidigare erfarenhet från logistikbefattningar vid kompani och bataljonsstab.
 • Erfarenhet från flygvapnets bas och strilförband.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är intresserad av en tjänst med hög grad av självständighet och ansvar. Förtroende är mycket viktigt eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter. Du är resultatorienterad i ditt arbetssätt samt trivs med att ta egna initiativ. Du har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad.

Vid tillsättandet av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
 • Arbetsort Uppsala.
 • Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
 • Anställningsform, anställningen är en tillsvidareanställning.
 • Arbetsort Uppsala.
 • Beräknat startdatum 2019-02-01, eller enligt överenskommelse.
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Stf C A4 vid LSS Stab Fv Roland Truedsson tfn 0705-08 57 37.

Fackliga representanter
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68
OFR/S Per Gustafsson, tfn 018-19 60 35
SEKO Mari-Ann Larsson, tfn 018-19 61 77
SACO Borka Medjed-Hedlund, tfn 018-19 68 16

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2018-12-21.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga